Liepos 21 d., tikrindami informaciją apie neteisėtą veiklą, susijusią su akcizais apmokestinamomis prekėmis, kriminalistai nuvyko į Akmenės rajoną.

Privažiavę didžiulį sandėlį, pareigūnai šalia jo pamatė du vilkikus su puspriekabėmis ir aplink besisukiojančius du vyrus. Vienas iš jų – teisėsaugai gerai žinomas 34 metų Mažeikių rajono gyventojas, šių metų balandžio mėnesį jis jau buvo įkliuvęs su nemenku kontrabandinių cigarečių kiekiu.

Pareigūnai nusprendė apžiūrėti stovinčių vilkikų puspriekabes, o vėliau ir šalia esantį sandėlį. Nuojauta pareigūnų neapgavo. Rastas rekordinis kiekis nelegalių rūkalų – apie 515 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, nepažymėtų Lietuvos Respublikos banderolėmis.

Abu vyrai buvo sulaikyti, jiems pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 900 MGL dydžio sumą, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją