Tačiau teismo verdiktas nebuvo paskelbtas. Teisėja susirinkusiems teismo dalyviams pranešė, kad dėl atnaujinto įrodymų tyrimo bei atsiradusių naujų aplinkybių tyrimo medžiagoje, byla bus toliau nagrinėjama.

Penktadienį teisme nepasirodė Giedrius Visockas, kuris trečiadienį atsiuntė gydytojo pažymą, kurioje pažymima, kad vyras serga ir dalyvauti posėdyje negalės. Dėl šios priežasties, bylos nagrinėjimas nukeliamas į rugpjūčio 27 dieną.

Prokurorė Lina Svidinskaitė-Ridikė subendrinus bausmes, aiškiaregę A. Naruševičienę siūlo už grotų siųsti 4 metams. Jos sūnus gali atsipirkti lygtine laisvės atėmimo bausme – jam siūloma 1 metų 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

DELFI primena, kad kaltinamajame akte, dėl aiškiaregės į teisėsaugininkus kreipėsi 5 žmonės. „Aiškiaregei buvo mokama už sėkmės pritraukimą, meilės sugrąžinimą, žodžiu, kiekvieno situacija individuali. Kas kokių problemų turėjo – šeimoje ar versle – dėl to į aiškiaregę ir kreipėsi.

Per kelis mėnesius nukentėjusieji sunešė per 400 tūkst. litų. Paskui pradėjo vieni apie kitus susižinoti, kad ne vieninteliai apgauti ir suėję į krūvą suprato, kas čia per istorija. Į teismą kreipėsi kiekvienas atskirai, tačiau jau besikreipdami vienas apie kitą turėjo informacijos, kas kiek sumokėjo ir kad niekam niekas neišsipildė, nors ji ir vandenį, druską kodavo, duodavo amuletus, atlikdavo įvairias apeigas namuose, verslo vietose“, – vardijo prokurorė.

Teisėsaugininkams žmonės pasakojo, kad įvairius ritualus atlikdavo ir kapinėse – prausdavosi vandeniu, trindavosi smėliu. „Vykdavo sunkiai suprantami dalykai ir šitiek žmonėms kainavo. 2012 metais buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o pernai balandžio mėnesį medžiaga perduota teismui“, – sakė prokurorė.

Byla teisme nagrinėta daugiau nei trejus metus ne dėl sunkiai pasveriamų tikėjimo-netikėjimo dalykų, o todėl, kad vien teisminio nagrinėjimo metu aiškiaregė pakeitė tris advokatus. Pačios ekstrasensės paaiškinimuose teismui matyti, kad ji kalta nesijaučia. Suteikė žmonėms paslaugas už kurias gavo sutartą atlyginimą ir tiek.

Kaip rašoma Kauno apylinkės prokuratūros Kaltinamajame akte, A. Naruševičienė (…) veikdama kartu su UAB „Regamus“ direktoriumi G. Visocku (...) piktnaudžiaudama nukentėjusiojo pasitikėjimu, sudarydama patikimos aiškiaregės įvaizdį ir psichologiškai įbaugindama dėl tariamai gresiančių nelaimių, teikdama konsultacijas už gyvenimo sutvarkymą, sielos išvalymą, užkalbėjimų nuėmimą, sėkmę nešančių amuletų ir kitų atributų užkalbėjimą (…) ne mažiau kaip per keturis kartus (iš vieno asmens – DELFI) apgaule įgijo 77 000 Lt ir (...) 60 000 Lt vertės automobilį, kurį grąžino, bet paslaugų nesuteikė. Analogišku būdu apgaule nesuteikusi paslaugų dar per kelis kartus prigirdžiusi arbatos ir vandens pasisavino svetimą turtą stambiu mastu pagal LR BK 182 str. 2 ir 1 dalis.