Apie tai ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Pirmadienio vakarą Kaune, Lakūnų gatvėje, buvo rastas vyro kūnas ir sužalota moteris su šautinėmis žaizdomis. Po intensyvių paieškų pareigūnai rado ir negyvą įtariamąjį padarius šiuos nusikaltimus – 1984-aisiais gimusį vyrą.

Policija H. ir O. Minkovskių gatvėje, aikštelėje po viaduku, rado įtariamojo juodos spalvos automobilį „Toyota Avensis“.

Vėliau kinologai rado ir ieškoto vyro kūną. Pirminiais duomenimis, vyras mirtinai save susižalojo pats, šalia rastas ir ginklas.

Kaip skelbia prokuratūra, ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nužudymo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo, taip pat dėl įtariamojo mirties priežasties nustatymo.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Bylos duomenimis, pirmadienio pavakarę Kaune, Lakūnų plente, lengvajam automobiliui išvažiuojant iš gyvenamojo namo kiemo, prie automobilio pribėgo įtariamasis E. D. ir pradėjo šaudyti į vairuotoją – krūtinės bei kaklo sritis. Viena iš kulkų pataikė į keleivio vietoje sėdėjusios įtariamojo pamotės J. D. ranką. Ji po įvykio buvo išvežta į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių. Pavojus moters gyvybei negresia.

„Šiuo metu intensyviai atliekami visi ikiteisminio tyrimo veiksmai, vykdomos nukentėjusiosios, liudytojų, kitų asmenų, galinčių suteikti tyrimui reikšmingų duomenų, apklausos, renkama visa kita tyrimui svarbi informacija“, – teigia prokuratūra.

Per tyrimą nustatyta, kad įtariamojo E. D. naudotas pistoletas „Glock“ buvo laikomas nelegaliai.

Netoli įvykio vietos paliktame įtariamojo automobilyje buvo rasta daug įvairių daiktų, kas patvirtino tyrimo metu gautus duomenis, jog E.D. paskutiniu metu gyveno automobilyje. Įtariamasis jau iš anksčiau žinomas teisėsaugai, daugiausiai – dėl vagysčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)