2002 m. gimęs jaunuolis Seimą atakavo maždaug 3 val. nakties. Iš kuprinės išsitraukęs butelius su degiu skysčiu juos uždegė, vieną metė per vartus į vidinį kiemą, kitą sviedė į langą, bet nepataikė ir galiausiai jis užsidegė šalia pastato.

Jaunuolio išpuolį per kameras pamatę Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai jį sučiupo bandantį pasišalinti Gedimino prospektu.

Kadangi didelės žalos mesti Molotovo kokteiliai nepridarė, vaikinui iškelta byla dėl pasikėsinimo sugadinti turtą visuotinai pavojingu būdu. Už šį nusikaltimą gali būti skiriama bauda, areštas, o griežčiausia įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki 5 metų.

Bylą kontroliuojantis prokuroras Rolandas Imbrasas Delfi sakė, kad jau kreipėsi į teismą dėl įtariamojo suėmimo.

„Nes jis gali bėgti ar slėptis bei daryti naujus nusikaltimus“, – pagrindus, kuriais prašo suėmimo, sakė prokuroras.

R. Imbrasas nenurodė, ar vaikinas anksčiau yra teistas, o atsakydamas į klausimą, ar įtariamasis turėjo nemalonumų su teisėsauga, išliko mįslingas: „Iš dalies turėjo“.

Pasak prokuroro, dabar dar sunku konstatuoti, koks tikrasis nusikaltimo motyvas.

„Galima tik spėlioti, sunku vertinti motyvą ir jo pasisakymų, jis tiesiog nepatenkintas ir savo nepasitenkinimą taip išreiškė“, – sakė prokuroras.

„Iš esmės sunku suprasti, jis kaip ir viskuo nepatenkintas. Ir ekonomika, ir socialine aplinka, ir politika, ir gyvenimo aplinkybėmis, ir gyvūnų priežiūra bei apsauga“, – vardino pašnekovas, paprašytas patikslinti, kuo tiksliai nepatenkintas ataką prieš Seimo pastatą surengęs jaunuolis.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad stiprinti Seimo rūmų apsaugos dėl atakos kol kas neplanuojama.

„Toks incidentas įvyko, tai jaunas žmogus, daugiau detalių dėl jo motyvų ar kitų detalių aš pateikti negaliu, čia reikėtų bendrauti su teisėsauga, kuri atlieka savo veiksmus“, – ketvirtadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją