Pirminiais duomenimis, rugsėjo 8 d., apie 1 val., Vilniaus r., Baltosios Vokės k., Parko g., valstybiniame apleistame dvare kilo gaisras, pastatas apdegė.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, gaisro metu stogas sudegė ir trečdalis stogo įkrito, sudegė medinės stogo konstrukcijos ir medinės perdangos tarp aukštų.

Gelbėtojai su liepsnomis kovojo visą naktį, pasirodo, kad dvaras buvo padegtas.

Policija informavo, kad nuostolis nustatinėjamas. Įtariamas padegimas.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas).

Degė ir ketvirtadienį

Bendrasis pagalbos centras ir ketvirtadienį informavo, jog 16.01 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus r. sav., Pagirių sen., Baltosios Vokės k., dega apleistas dviejų aukštų pastatas.

Kaip paaiškėjo, degė Baltosios Vokės dvaras, dar vadinamas Vaidotų dvaru.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad atvykus, iš mūrinio, 2-jų aukštų su mansarda, apleisto pastato stogas skardinis, rūko dūmai. Viduje (rūsyje) degė įgriuvusi medinė perdanga, nugriuvę mediniai laiptai, šiukšlės.

Gaisras buvo užgesintas 17.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)