Pirmadienį 19.36 val. buvo pranešta, kad Jonavos r. sav., Kulvos sen., Batėgalos k., Rodžių g. užsiliepsnojo senelių namai. Įvykio vietoje dirbo gausios gelbėtojų pajėgos.

BNS pranešė, kad užsidegė šalia senelių namų esanti pavėsinė. Vėliau gaisras persimetė ir į patį senelių namų pastatą, ugniagesiai gelbėtojai evakavo 40 globotinių ir darbuotojų.

Pirminiais ugniagesių duomenimis, per gaisrą nukentėjo du žmonės.

Gaisras kilo nuo žvakių

Socialiniame tinkle „Facebook“ Batėgalos senelių namai „Lumos“ pateikė daugiau informacijos apie juos ištikusią nelaimę.

„Apie tai kas įvyko naktį iš spalio 31d. į lapkričio 1d., jau žinote visi. Daugelis šalies dienraščių bei internetinių portalų pateikė nuotraukas, komentarus bei straipsnius apie įvykį, todėl jaučiame pareigą pasidalinti tikromis ir neiškreiptomis įvykio aplinkybėmis.

Gaisras kilo senelių namų terasoje. Čia jis įsiplieskė dėl joje degančių žvakių, kurios tikrai nebuvo skirtos Helovino šventimui. Terasoje vyko mirusiųjų dienos minėjimas, kurio metu senelių namų gyventojai uždegė po žvakutę už jau išėjusius savo artimuosius ir prisiminė gražiausias jų gyvenimo akimirkas.

Tik įsiplieskus gaisrui, buvo pradėta evakuacija. Pirmieji į senelių namus atskubėjo ne kas kiti, bet mūsų bendruomenės nariai – Batėgalos kaimo gyventojai bei netoli įvykio vietos buvę asmenys. Drąsiai galime teigti, jog be Jūsų pagalbos nebūtume išvengę aukų. Didelį ir nuoširdų Ačiū tariame visai Batėgalos bendruomenei ir jos pirmininkei Jolantai Grabažienei. Ypač didelis ačiū skiriamas Ugnei, Domantui, Faustui, Mantui bei šalimai sporto salėje buvusiems vaikinams iš Jonavos. Jūsų dėka daug žmonių šiandien yra sveiki ir saugūs. Taip pat, nuoširdus ačiū yra skiriamas Batėgalos kaimo ūkininkui, Rimvydui Kukiui, kuris į pagalbą atvyko su savo technika. Tik Jūsų dėka buvo išgelbėtos mažiausiai dviejų žmonių gyvybės.

Didelį ačiū tariame ir įvykio vietoje dirbusių pareigūnų, medikų bei gaisrininkų komandoms. Jūsų profesionalumo bei atsidavimo darbui dėka, negailint savo jėgų ir nepaisant pavojaus Jūsų pačių gyvybei, gaisras buvo užgesintas, žmonės evakuoti ir saugiai nugabenti į gydymo ir slaugos įstaigas. Ačiū Jonavos ligoninės direktoriui – Gediminui Ramanauskui, Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkui – Sauliui Kuliešiui, Kulvos seniūnui - Ramūnui Gudonavičiui, Jonavos GMP darbuotajams, Kauno GMP darbuotojams, bei operacijų vadovui - Rimgaudui Viščiui. Ačiū ir įvykio vietoje dirbusiems pareigūnams iš Jonavos PK bei Kauno PK.

Tik dar kartą įsitikinome, jog Jonavos rajono gyventojai gali didžiuotis turėdami tokį Merą, kaip Mindaugas Sinkevičius. Tai žmogus, kuris negailėdamas savo asmeninio laiko ne darbo metu, teikė visakeriopą pagalbą ir paramą, gesinant gaisrą, evakuajant gyventojus ir juos apgyvendinant. Pagalbą rajono meras, Birutė Gailienė, Birutė Platkauskienė kartu savo komanda teikia iki šiol. Ačiū už Jūsų atsidavimą, rūpestį ir darbą Jonavos rajono žmonių labui!

Dėl visų Jūsų pastangų bei bendruomeniškumo, šiandien galime patvirtinti, jog visi 40 senjorų yra saugūs ir sveiki.

Be galo didžiuojamės būdami šios bendruomės dalimi ir Jūsų pagalbos niekada nepamiršime“, - dalinosi pasakojimu degę senelių namai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)