Nelaimė įvyko gruodžio 21 d. apie 7 val. 20 min. Jurbarke, Sodų ir Liepų g. sankryžoje, kai automobilis mirtinai sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusią moterį (gim. 1956 m.). Velionė – Vytauto Didžiojo progimnazijos pedagogė. Savo žūties akimirką moteris pėsčiomis ėjo į darbą.

Tai, kad iš nelaimės vietos pasprukęs vairuotojas rastas, ŠVIESAI patvirtino Jurbarko r. policijos komisariato viršininkas Aivaras Dumčius. Tai – 83-erių metų vyras.

Pasak viršininko, vairuotojo suradimui buvo pasitelktos didelės policijos pajėgos. Pareigūnai apklausė liudininkus, peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus, išanalizavo ant kelio po susidūrimo likusias automobilio duženas, kurios padėjo nustatyti automobilio modelį.

Tą pačią dieną, apie 16 val. 30 min., Girdžių kaime, pareigūnai rado per tragišką eismo įvykį apgadintą automobilį „Opel Astra“.

Ištiktas šoko nuvažiavo

Pasak A. Dumčiaus, garbaus amžiaus girdžiškis prisipažino vairavęs, partrenkęs moterį, tačiau labai išsigandęs ir ištiktas šoko nuvažiavęs. Lemtingą rytą vyras vyko į Jurbarko ligoninę. Vyras buvo blaivus, jis vaiuoja ilgiau, nei šešis dešimtmečius.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žmogaus mirtimi pasibaigusios avarijos.

Įstatymas numato, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Ne vieną jurbarkiečių kartą matematikos mokiusios pedagogės mirtis sukrėtė bendruomenę. Pasklidus tragiškai žiniai žmonės važiavo į Sodų g., kur degė žvakutes ir dėjo gėles.