Policijos departamentas informuoja, kad Marijampolės apskrities policijai apie pabėgimą pranešta balandžio 1 d. apie 21 val.

Paaiškėjo, kad iš ligoninės kalinys dingo 20 val. 10 min. Policijos duomenimis, į Marijampolės ligoninė J. Vorobjov (gim. 1982 m.) buvo paguldytas kovo 28 d. Jis buvo gydomas dėl širdies sutrikimų.

Ligoninėje kalinys turėjo būti saugomas. Kokiomis aplinkybėmis jam pavyko pasišalinti – neatskleidžiama, dėl to bus pradėtas Kalėjimų tarnyboje bus atliekama vidinis tyrimas. Neoficialiais duomenimis, kaliniui pavyko pabėgti, kai jis buvo palydėtas į tualetą.

Anot Marijampolės apskrities policijos atstovės Ievos Rinkevičiūtės, dėl įvykio mieste padidintas pareigūnų patruliavimas, bet specialiųjų priemonių, tokių kaip planas „Sulaikymas“, kol kas nėra imtasi. Bėglio ieško Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnai.

Už tris nužudymus ir daugybę kitų nusikaltimų teistas J.Vorobov pastaruoju metu Marijampolės kalėjime atliko bausmę už sukčiavimą ir nusikaltimus su banko kortelėmis.

Lietuvos kalėjimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kalinio pabėgimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją