Sekmadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Širvių atraminiame punkte patikrinti sustabdė Šalčininkų link važiavusį automobilį „BMW 318“.

Prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą esančioje judrioje sankryžoje nuolat budi Lietuvos pasieniečiai, tikrinantys į abi puses vykstančių automobilių, autobusų ir kitų transporto priemonių bei asmenų dokumentus.

Mašiną vairavusi moteris pasieniečiams jokių įtarimų nesukėlė, tačiau pareigūnai nusprendė apžiūrėti ir automobilio bagažinę.

Tuo metu iš „BMW“ salono išlipęs vyras, nuo kurio sklido alkoholio kvapas, ėmė plūsti pareigūnus necenzūriniais žodžiais bei grasinti. Agresyviam chuliganui ignoruojant raginimą liautis, tikrinimą atlikęs pareigūnas radijo ryšiu apie įvykį pranešė kolegoms. Tai dar labiau įsiutino vyrą, kuris stumtelėjo pasienietį ir pamėgino jam suduoti. Kai tai nepavyko, vyriškis liepė moteriai greičiau važiuoti iš patikrinimo vietos ir įsėdo į automobilį.

Informacija apie Šalčininkų link nuvažiavusį BMW buvo perduota visiems ruože buvusiems patruliams, tad už poros kilometrų nuo Širvių punkto, ties Didžiųjų Baušių kaimu, kelią bėgliams pastojo G. Žagunio užkardos patruliai su tarnybiniu automobiliu.

Iš sustojusio BMW iššoko tas pats neblaivus chuliganas ir netikėtai smogė arčiausiai buvusiam uniformuotam pasieniečiui į veidą bei krūtinę. Agresyviais nusiteikusį ir besimuistantį vyrą VSAT pareigūnai sutramdė guminėmis lazdomis ir antrankiais, praneša VSAT.

Paaiškėjo, kad tai 33 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Automobilį vairavo ten pat gyvenanti 27 metų moteris. Juo kaip keleiviai taip pat vyko 28 metų moteris, 27 metų vyras ir mažametė mergaitė.

Už teisėtų reikalavimų nevykdymą bei pasipriešinimą savo pareigas vykdantiems VSAT pareigūnams šalčininkiečiui pradėta administracinė teisena.

Dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ikiteisminį tyrimą pradėjo policijos pareigūnai. Siautėjęs neblaivus vyras dviem paroms uždarytas į areštinę.
Nemalonumai gresia ir BMW vairuotojai. Moteris savavališkai automobiliu pasišalino iš patikrinimo vietos, todėl jai pradėta administracinė teisena už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą.

Nuo chuligano nukentėjęs pasienietis tą pačią dieną kreipėsi į medikus. 31 metų pareigūnui nustatytas veido bei krūtinės sumušimas. Jis išleistas gydytis namo.