Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė, kad dėl sukčiavimo penkiuose epizoduose kalta pripažinta G. Kulikauskienė bausmę turės atlikti pataisos namuose. Tiesa, tik tuomet, kai įsiteisės nuosprendis – nuteistoji jį dar galės jį skųsti apeliacine tvarka.

Iš nuteistosioms nukentėjusiesiems teismas priteisė beveik pusę milijono – vienam vyrui 370 tūkst. Lt, kitam – 35 tūkst. 250 Lt, vienai moteriai – 20 tūkst. Lt, o dar vienam senoliui – 50 tūkst. Lt turtinei žalai atlyginti.

Bylos duomenimis nustatyta, kad G. Kulikauskienė Vilniuje ieškojo 1995–2002 metais dirbusių pensininkų, gavusių kompensacijas už mažesnes išmokas – iš jų pasiskolinusios dideles sumas moteris pradingdavo.

Tokią pačią taktiką buvo įvaldžiusi ir G. Kulikauskienės draugė A. Meško, tačiau su nukentėjusiuoju ji susitaikė.

Nukentėjusieji teigė, kad už paskolintus pinigus buvo žadamas pelningas atlygis, tačiau jo jie taip ir nesulaukė – buvo maitinami pažadais.

Teisme jie pasakojo, kad moterys prisidengdavo Dievu – prisiekinėdavo, kad yra labai religingos, prašydama pinigų G. Kulikauskienė sukurdavo graudžią istoriją, jai visada ant kaklo kabodavo rožinis.