V. Gasperovičiaus bylą ketvirtadienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tiesa, kol kas nesėkmingai – teisėja Ieva Gavelytė-Kalytienė nesulaukė liudytojų, o iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo atvežtas kaltinamasis parodymus sutiko duoti tik po visų liudytojų ir nukentėjusiųjų apklausos.

Be to, V. Gasperovičiaus advokatas panoro, kad baudžiamoji byla būtų grąžinti prokurorui. Tiesa, nepagrįstai, įsitikinęs teismas.

Vilniaus apygardos teisme šiuo metu dar nagrinėjama kita baudžiamoji byla, kurioje V. Gasperovičius kaltinamas 429 tūkst. Lt pasisavinimu.

V. Gasperovičius taip pat kaltinamas dėl S. Novikovo nužudymo organizavimo – 2011-ųjų gegužės pradžioje, siekdamas sutrukdyti S. Novikovui įgyti 40 proc. Laidojimo namų akcijų, kurias pardavinėjo vienas akcininkas, V. Gasperovičius su Jonu Dambrausku sutarė, kad reikia advokatą nužudyti.

Vykdant bendrą susitarimą, J. Dambrauskas gegužės 11-ąją įgijo pilkos spalvos motorolerį „Piaggio X9“, kurio birželio 1-ąją sekė S. Novikovą. Tą pačią dieną apie 16.28 val. atvykęs į K. Kalinausko g., kur advokatas užėjo į banką, J. Dambrauskas peiliu pradūrė jo automobilio „Honda Legend“ ratą, o paskui užpuolė advokatą.

Nustatyta, kad S. Novikovui ne mažiau kaip kartą kumščiu buvo smogta į galvą, o paskui J. Dambrauskas, įtariama, jam peiliu ne mažiau tris kartus dūrė į krūtinę.

Pasprukdamas buvęs boksininkas, įtariama, pagrobė S. Novikovui priklausantį mobiliojo ryšio telefoną „Nokia E66“ ir piniginę.

Pareigūnai taip pat nustatė, kad siekdamas sunaikinti ir paslėpti nusikalstamos veikos padarymo įrankius ir priemones, J. Dambrauskas vienos bendrovės patalpose paslėpė motorolerį, o skudurą, į kurį buvo įvyniotas peilis, bei pirštines užkasė į žemes prie upės.

Šioje byloje nei V. Gasperovičius, nei J. Dambrauskas dar nėra davę parodymų.