Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų balandžio 17-osios rytą Maišiagaloje kilo eismo įvykis, kurio metu vyras (gim. 1998 m.), vairuodamas automobilį „Audi A4“ ir važiuodamas Vilniaus miesto kryptimi, lenkdamas kitą transporto priemonę, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su priešpriešais atvažiuojančiu krovininiu automobiliu „Mercedes-Benz“. Avarijos metu žuvo automobilio „Audi A4“ vairuotojas bei kartu važiavę keleiviai: moteris (gim. 1980) bei jos vaikai (gim. 2005 m. ir 2015 m.). Po kelių valandų ligoninėje nuo avarijos metu patirtų sužalojimų mirė dar viena automobiliu važiavusi mergytė (gim. 2016 m.). Nesunkius sužalojimus eismo įvykyje patyrė ir krovininio automobilio vairuotojas.

Kaip pranešė prokuratūra, įvertinęs tyrimo metu gautus duomenis, specialistų išvadas, liudytojų parodymus, prokuroras konstatavo, jog avarija įvyko dėl automobilio „Audi A4“ vairuotojo padarytų veiksmų – lenkdamas lėčiau važiavusį automobilį, jis važiavo 107 km/h greičiu, viršydamas leistiną greitį įvažiavo į priešpriešinio eismo pusę, dėl to susidūrė su priešinga kryptimi važiavusiu krovininiu automobiliu „Mercedes-Benz“.

„Automobilį „Audi A4“ vyras vairavo neturėdamas tam teisės, anksčiau ne kartą už tai buvo baustas administracine tvarka. Vairuotojo organizme etilo alkoholio ar narkotinių medžiagų nebuvo rasta“, – teigia prokuratūra.

Prokuroras nurodė, kad iš tyrimo metu surinktų duomenų galima daryti išvadą, jog vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisykles, tačiau atsižvelgdamas į tai, kad tragišką eismo įvykį sukėlęs automobilio vairuotojas eismo įvykio metu žuvo pats, tyrimą dėl avarijos nutraukė.

Prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją