Ivano Kupalos (Joninių) dienos proga vykusiame fotografų festivalyje mergina nuskandino draugę, dūrė jai su peiliu ir suvalgė dalį kūno.

Teismas 27 m. merginą pripažino nepakaltinama ir išsiuntė į specializuotą intensyvios priežiūros psichiatrijos ligoninę.

„Išsami psichologų ir psichiatrų ekspertizė nustatė, kad mergina serga chronišku psichiniu sutrikimu – paranojine šizofrenija“, –konstatavo teismas. Medikai merginą pripažino pavojinga sau ir kitiems.

2011 m. liepos 9 d. mergina su drauge atvyko į Eimenų kaimą į fotosesiją. Naktį į liepos 10 d. festivalio dalyviai ilsėjosi, dainavo dainas. Ryte visi išsiskirstė į namus, o dvi draugės dar pasiliko. Jos nuėjo maudytis į upelį, įtekantį į Tosnos upę.

Ten psichinė ligonė stvėrė draugę už plaukų, panardino į vandenį ir laikė, kol ši nuskendo, o skandindama dar kelis kartus dūrė draugei peiliu į kaklą. Paskui išvilko draugės kūną iš vandens ir suvalgė dalį kairiojo klubo.

Tai ne pirmas kanibalizmo atvejis Rusijoje pastaruoju metu. Anksčiau rašyta apie tai, kaip gotai nužudė ir suvalgė 16 m. mokinę Kariną Budučjan. Jos kūną, supjaustytą dalimis, išmėtė apylinkėse, o dalį išsikepė orkaitėje ir suvalgė. Žudikus teisiant Sankt Peterburge žudikų gerbėjos teismo salėje šūkavo: "Skaniai pavalgėt, niam niam!".