Byloje nustatyta, kad D. K., tiksliai nenustatytu metu, ne vėliau kaip 2020 m. gegužės 13 d. 19.30 val., iš anksto žinodamas ir turėdamas tikslą apgaule savo naudai įgyti svetimą turtą, susisiekė su „Facebook“ platformoje parduodamo kompiuterio savininku per „Messenger“ programėlę ir susitarė, kad iš jo nupirks kompiuterį „Dell“ už 300 eurų.

Nurodytu laiku atvykęs pas Kauno rajone gyvenantį asmenį į kiemą, pasinaudodamas pardavėjo amžiumi ir pasitikėjimu, įsigijo iš jo kompiuterį imituodamas pirkimą ir paduodamas jam tris netikras kupiūras po 100 eurų, ant kurių atspausdintas tekstas „100 EURO Prop copy“, praneša Kauno apylinkės teismas.

D. K. visiškai pripažino savo kaltę ir nurodė, jog pamačius „Facebook“ esantį skelbimą jam kilo mintis įsigyti kompiuterį už netikrus pinigus.

Teismas, įvertinęs byloje esančius įrodymus, konstatavo, kad už perkamą kompiuterį sumokėdamas netikrus pinigus, D. K. jį pardavusio asmens atžvilgiu panaudojo apgaulę ir tokia apgaulė buvo esminė asmens apsisprendimui parduoti kompiuterį. „Įrodymai leidžia daryti išvadą, kad D. K. suvokė, jog už parduodamą kompiuterį atsiskaitydamas netikrais pinigais užvaldys svetimą turtą bei to siekė, veikė tiesiogine tyčia“. – pažymėjo teismas.

Teismas pripažino D. K. atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis jo prisipažinimą bei turtinės žalos atlyginimą. Tačiau jo atsakomybę sunkina tai, jog D. K. yra recidyvistas.

Skiriant bausmę, teismas atsižvelgė į D. K. padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, padarytos nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, nusikalstamos veikos stadiją, kaltininko asmenybę, atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes, nusikalstama veika padarytą žalą.

„Vertinant D. K. asmenybę pažymėtina, kad jis, būdamas jauno amžiaus, teisiamas devintą kartą, naują tyčinį nusikaltimą padarė turėdamas neišnykusį ir įstatymų nustatyta tvarka nepanaikintą teistumą <..> Kaltinamasis 6 kartus baustas administracine tvarka, turi galiojančią nuobaudą. D. K. nevedęs, nedirba, šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę“, – rašoma nuosprendyje.

Pripažinus D. K. kaltu, jam skirta galutinė subendrinta 1 metų laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos įstaigoje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)