Balandžio 28 d. į AIDS centro virusologinę laboratoriją kreipėsi Meksikoje lankęsis pilietis M.Z. Balandžio 23 d. į Lietuvą grįžęs pilietis rado sergantį vaiką. Balandžio 25 d. vyras pats pasijuto blogai: skaudėjo gerklę, galvą, pakilo temperatūra. Balandžio 28 d. jis kreipėsi į AIDS centro virusologinę laboratoriją, kur buvo paimti mėginiai dėl gripo diagnostikos. Balandžio 29 d. laboratoriškai išskirtas A tipo gripo virusas, tolimesniems tyrimams mėginys siunčiamas į Londoną.

Gavus informaciją iš Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centro, Vilniaus ir Trakų visuomenės sveikatos centrai atlieka epidemiologinį tyrimą. Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad iki ligoniui grįžtant iš Meksikos jo šeimoje sirgo keletas artimų asmenų, susirgimais pasireiškiančiais panašiais į gripo ir ūmių virusinių infekcijų simptomais. Jau grįžus į Lietuvą, sūnus dar sirgo.

Ligonio teigimu, šiuo metu jis jaučiasi gerai. Šiuo metu vyras gydomas Infekcinėje ligoninėje.

Dėl šio atvejo informuota Respublikinė tuberkuliozės ir infekcinių ligų ligoninė. Gydytojų konsiliumas rekomendavo gydymą ir stebėjimą tęsti Respublikinėje tuberkuliozės ir infekcinių ligų ligoninėje.

Nereikia skubėti pirkti vaistų

"Šis atvejis parodė, kad sistema veikia. Kraujas išsiųstas tyrimams, pilietis izoliuotas ligoninėje", - BNS sakė sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas. Anot jo, panikuoti nesą reikalo.

A.Čapliko teigimu, apskričių ir savivaldybių ligoninėms priminta, kaip elgtis kilus pandemijai.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat patarė gyventojams neskubėti pirkti vaistinėse vaistų nuo kiaulių gripo. "Šis vaistas prevenciškai neveikia", - priminė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją