Sunkiausi mėnesiai per visus veiklos metus

„Praėję 3 mėnesiai buvo sunkiausi per visus penkerius restorano „Pirmas blynas“ veiklos metus. Po intensyvaus Kalėdinio periodo tikėjomės ramaus poilsio – laiko pasimėgauti trumpesnėmis darbo valandomis, praleisti daugiau laiko su šeimomis. Netikėtai vasario pradžioje mus aplankė Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) atstovai. Po inspektorių vizito, kuris paliko malonų ir profesionalaus bendradarbiavimo įspūdį, ramiai laukėme patikrinimo rezultatų. Net neįtarėme, kokia audra mus užgrius“ – pirmadienio popietę rašoma „Pirmas blynas“ socialiniame tinkle, prisimenant dar neseniai užklupusius nemalonumus.

Delfi primena, jog šių metų vasario pabaigoje pasklido žinia, jog Valstybė darbo inspekcija (VDI) atlieka tyrimą dėl galimo nelegalaus darbo ir neįgaliųjų išnaudojimo restorane „Pirmas blynas“. Tąsyk maitinimo įstaigos įkūrėjas Timas Van Wijkas „15min“ teigė, kad inspektoriai restorane netikėtai apsilankė prieš keletą savaičių. „Mes buvome šokiruoti, kai jie atėjo, nes nustebome, kodėl jie atėjo, kadangi nepadarėme nieko“, – pasakojo T. Van Wijkas.

Timas van Wijkas

Gavo svarbų nutarimą

„Pirmas blynas“ socialiniame tinkle atsimena, kas tuo metu ėmė virti viešoje ir artimiausioje aplinkoje: „Pasipylė žinutės ir skambučiai: „Kas vyksta?“, „Ar matėte straipsnį?“. Netrukus buvo atšauktos kelios renginių rezervacijos, klientas sustabdė didelį užsakymą. Išsigandome, kad viskas, ką kūrėme penkerius metus, gali būti sugriauta akimirksniu. Morališkai tai buvo labai sudėtingos ir skausmingos savaitės su daug pokalbių, savo darbuotojų ir jų artimųjų raminimu, kad nepasiduosime, diskusijų ir nelengvų sprendimų paieška“.

Visgi praeitą savaitę „Pirmas blynas“ sako sulaukę VDI nutarimo, iš kurio matyti, kad skunde, kurio pagrindu vyko tyrimas, nurodytos negerovės nepasitvirtino, o VDI iniciatyva tirtame darbuotojų įdarbinime ir paslaugų teikime negalią turintiems asmenims, pažeidimų nenustatyta. Valstybinė darbo inspekcija oficialiai patvirtino, kad „Pirmas blynas“ mesti kaltinimai neturi pagrindo.

Pirmas blynas

„Tačiau norime padėkoti tiems, kas to patvirtinimo nelaukė, nes nesustojo tikėti mumis, mūsų kertinėmis vertybėmis. Mieli klientai, draugai ir partneriai, Jūsų tikėjimas, parodytas tokiu sunkiu mums metu, įkvepia mus judėti toliau, mokytis ir mokyti, kad kartu taptume įtraukia visuomene, kurioje kiekvieno mūsų skirtumai yra privalumas. Visuomene, kurioje kiekvienas visuomenės narys jaučiasi svarbus ir reikalingas“, – soc. tinkle rašo restoranas.

„Pirmas blynas“ – tai blynų restoranas, kuriame dirba žmonės su negalia. 2018 m. restoranas apdovanotas „Verslo geno“ apdovanojimu už geriausią socialiai atsakingo verslo iniciatyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)