Galimybė išbandyti save

Paskutinį pavasario mėnesį Delfi organizuos įvairias paskaitas, kurios darbuotojams dar labiau pravers duris į negalią turinčių žmonių kasdienybę ir iškels svarbias problemas. Taip pat įmonė pirmą kartą dalyvaus iniciatyvoje „DUOday“ ir vieną dieną negalią turinčius žmones pakvies tapti Delfi kolektyvo dalimi.

Ši darbo šešėliavimo iniciatyva „DUOday“ visoje Europoje vyksta jau daugiau nei 15 metų. Įvairios įmonės ir organizacijos atveria duris žmonėms su negalia – kviečia juos išbandyti naujas profesijas bei darbo pozicijas. Šiais metais prie jų nusprendė prisijungti ir Delfi.

Administracijos vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė sako, kad sprendimas aktyviau įsitraukti į įtraukties temas gimė prieš keletą metų.

Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

„Mūsų organizacija visuomet garsėjo tolerantiškumu, darbuotojai nediskriminuoja vieni kitų, nepaisant lyties, amžiaus, negalios ir pan. Taigi prieš pusantrų metų išsikėlėm tikslą žmonėms su negalia parodyti išskirtinį dėmesį. Nors mūsų kolektyvas atviras priimti tokius asmenis, tačiau bendrai darbo rinkoje rasti savo vietą jiems dar sudėtinga. Būtent tai lėmė iniciatyvos „(Ne)matomi“ gimimą“, – pabrėžė pašnekovė.

Galų gale, pasak moters, galvose pradėjo kirbėti mintys, kaip patys darbuotojai galėtų prisidėti prie negalią turinčių žmonių problemų sprendimo ir pagalbos.

„Savo strategijoje jau esame numatę, kokį procentą negalią turinčių žmonių ateityje priimsime į kolektyvą“, – pabrėžė S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Jos tikinimu, „DUOday“ suteikia galimybę įmonių ar organizacijų darbuotojams asmeniškai prisiliesti prie negalią turinčių žmonių gyvenimų, minčių.

„Tai netgi gali būti puikus įrodymas, kad dirbti su tam tikrą negalią turinčiu kolega nėra sudėtinga“, – sakė S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Negalią turintys žmonės gegužės 23 dieną atliks praktiką Delfi. S. Meškauskaitė-Stepšienė intriguoja, kad vienas žmogus, jeigu jam patiks darbas ir jo sugebėjimai bus tinkami, galės darbą tęsti ir toliau.

Susitikimas su humoro nestokojančiomis viešniomis

Trečiadienį Delfi studijoje svečiavosi Irma Jokšytė-Stanevičienė ir Aistė Krušinskaitė, jos kolektyvą supažindino su etiketo taisyklėmis, padėsiančiomis bendraujant su neįgaliaisiais kasdienybėje.

Irma Jokšytė

Anot Irmos, fiziniai skirtumai gali pastatyti labai dideles sienas, kalbant apie socialinį ratą, o to negalią turintys žmonės stengiasi kaip įmanoma išvengti.

„Mūsų norai, siekiai, troškimai labai panašūs, tik kartais turime prisitaikyti prie kitaip funkcionuojančio kūno“, – sakė su aklumu nuo vaikystės gyvenanti moteris.

Ji atskleidė, kaip reikėtų elgtis sutikus žmogų, kuris kitaip jaučia pasaulį, o Aistė pasidalino patarimais, kaip kontaktuoti su turinčiais judėjimo negalią. Humoro jausmu išsiskirianti A. Krušinskaitė atvirai papasakojo, kaip ji jaučiasi, kai žmonės pradeda klausinėti, kaip jai nutiko. Moteris neslepia, kad kartais klausiančius suintriguoja pasakodama išgalvotą nelaimės istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją