Tiki medicinos progresu


Atsargos karys, „Wings for life world run“ ambasadorius Tomas Šiliauskas patikino, kad jam bėgimas „WINGS FOR LIFE WORLD RUN“ pirmiausia yra viltis vėl atsistoti ant kojų.

„Jau daug metų esu įkalintas vežimėlyje. Mokslas juda į priekį, tačiau vis trūksta to proveržio. Todėl šis bėgimas žmonėms ir yra galimybė prisidėti prie to“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo vyras.

Nors jis šiuo metu juda vežimėlio pagalba, tačiau, anot pašnekovo, jis iki tol taip pat buvo aktyvus ir daug bėgiodavo.

„Taigi nelabai kas ir pasikeitė. Tą darau ir dabar, tik kitaip“, – sakė bėgime „WINGS FOR LIFE WORLD RUN“ dalyvausiantis Tomas.

Jis papasakojo, kad nelaimė, po kurios gyvenimas pasikeitė, įvyko 2010 metais spalio mėnesį, kai dalyvavo motokroso varžybose.

„Tą kartą pavedus technikai teko greitai priimti nepatogų sprendimą – išvažiuoti iš trasos. Po to nesėkmingai apsiverčiau, lūžo stuburas ir tuoj jau bus 14 metų, kai sėdžiu vežimėlyje“, – atskleidė T. Šiliauskas.

Tomas Šiliauskas

Vyras, paklaustas, ar medicina galėtų pagelbėti, kad jis ir vėl galėtų atsistoti ant kojų, drąsių prognozių savo atžvilgiu nepateikė.

„Aš nesu gydytojas, bet šiais laikais, kai viskas taip sparčiai vystosi, nėra „ne“ ir viskas yra įmanoma. Kiek tai yra įmanoma, priklausytų nuo gydytojų, mano sveikatos būklės. Aš jau dabar jaučiu pokyčius nuo tada, kai atsisėdau į vežimėlį: kiek daug galiu padaryti. Keičiasi ir visuomenės požiūris, negalią turintis žmogus jau nėra tabu. Aišku, norėtųsi dar daugiau dėmesio tokiems žmonėms, bet yra kaip yra“, – pabrėžė Tomas.

Atrado ir kitokią bėgimo prasmę


Laidoje „Delfi diena“ dalyvavęs dainų kūrėjas, prodiuseris Artūras Matkevičius–DJ Mamania taip pat ketina dalyvauti sekmadienį vyksiančiame bėgime „WINGS FOR LIFE WORLD RUN“. Jis šią sporto šaką jis propaguoja apie 12 metų.

„Aš nesu grūsties ar daug žmonių fanas, todėl vengiu tokių renginių. Teko bėgti pusmaratonį ir maratoną, nes norėjau įgyvendinti svajonę. Renginių tikrai yra labai daug, o aš mėgstu bėgti vienas. Šis bėgimas „WINGS FOR LIFE WORLD RUN“ iš tiesų suteikia unikalią galimybę bėgti ne tik su kitais, bet ir vienam“, – kalbėjo DJ Mamania.

Tam, kad žmogus galėtų dalyvauti bėgime, tereikia parsisiųsti „Wings For Life World Run“ mobiliąją aplikaciją, užsiregistruoti ir gegužės 5 dieną, sekmadienį, 14 valandą, startuoti su visu pasauliu. 2023 metais bėgo 206 728 dalyviai ir šiemet trūksta visai nedaug, kad šis skaičius būtų pralenktas.

Pasak DJ Mamanios, šis renginys yra ne tik smagus laiko praleidimas, bet ir turintis kilnų tikslą.

„Bėgikai, sumokėję dalyvio mokestį, pinigus skiria žmonėms, kuriems jų reikia. Jie skiriami medicinos tyrimams, kurių pagalba negalią turintys žmonės galėtų atsistoti ant kojų“, – kalbėjo laidos pašnekovas.

Judėjimo negalią turintis Tomas atskleidė, kaip jis ketina bėgti sekmadienį. Vyras turi prietaisą, kurį pritvirtinus prie neįgaliojo vežimėlio, jis gali įveikti lengviau ir daugiau kilometrų. Anot jo, kai kurie judėjimo negalią turintis žmonės atstumą nuvažiuoja tiesiog su vežimėliu, o yra ir tokių, kurie naudojasi pritaikytais triračiais.

„Bėgimo būdų yra įvairių. Tame bėgime trumpam pamiršti apie savo problemas, nes esi judesy, kolektyve, kur vyrauja pokštai, noras pasivyti, aplenkti. Jeigu išsikeltas tikslas, tai norisi jį pagerinti. Šiais metais dar griežto (red. past. – tikslo) neturiu. Viskas priklausys nuo tos dienos savijautos“, – sakė T. Šiliauskas, planuojantis šiais metais įveikti bent jau 20 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją