Viešosios įstaigos „Ukrainos mokykla“ vadovas, humoristas ir laidų vedėjas Mantas Stonkus teigė, kad mokykloje gali mokytis ne tik Lietuvoje esantys ukrainiečiai vaikai.

„Mes sukūrėme šią mokyklą su savo partneriais ne tik pabėgėliams, kurie yra Lietuvoje, bet joje gali mokytis visi ukrainietiškai kalbantys vaikai, kurie šiuo metu yra Lietuvoje, Moldovoje, Rumunijoje ir t.t.“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė mokyklos vadovas.

Jo teigimu, imtis tokios iniciatyvos paskatino idėja, kad daug atvykusių karo pabėgėlių iš Ukrainos vaikų šiuo metu galimybės mokytis neturi.

„Yra žmonių, kurie gyvena mūsų namuose ir tarp jų yra ir moksleivių – vaikų, kurie pabėgę nuo karo ir, deja, neturi jokios galimybės tęsti šių mokslų“, – kalbėjo M. Stonkus.

Mokykloje šiuo metu mokosi apie 1 tūkst. mokinių, jos galimybės – mokyti iki 80 tūkst. vaikų. Nuotoliniu būdu dirba 24 mokytojai, pamokos prasideda nuo 15 valandos.

Pasak M. Stonkaus, per mėnesį išlaikyti mokyklą kainuoja apie 15 tūkst. eurų, todėl jis teigė prašantis ir visų galinčių prisidėti pagalbos.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje registruota 47,3 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, beveik 19,5 tūkst. iš jų – nepilnamečiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją