Priešlaikinė ejakuliacija galima dėl įvairių priežasčių – dėl depresijos, nerimo, kaltės, streso, dėl svaigalų, dėl seksualinės prievartos ar savo kūno nepriėmimo.

Mokslininkai atliko tyrimą ir padarė išvadą, kad naujas pomėgis galėtų apsaugoti vyrus nuo priešlaikinės ejakuliacijos ir netgi pailginti erekcijos laiką, rašo „The Sun“.

Anglia Ruskin universitete buvo atliktas tyrimas, kurio dalyviai – 105 pacientai su diagnozuota priešlaikine ejakuliacija; šio eksperimento metu tyrinėta, kaip 105 dalyviams galėtų padėti fiziniai pratimai.

Dėmesio – norintiems ilgiau išlaikyti erekciją miegamajame metas prisiminti jogą. Pasirodo, nuo priešlaikinės ejakuliacijos kenčiantiems vyrams padeda viena jogos asana – žemyn žiūrinčio šuns asana.

Jogą praktikavusieji savanoriai pastebėjo, kad erekcijos laikas nuo 26 sekundžių vidutiniškai pailgėjo iki pusantros minutės.

Tyrimo autorių teigimu, joga gerina reprodukcines funkcijas, reguliuoja hormonus, skatina protinę veiklą, padeda veiksmingiau suvaldyti veiksnius, kurie didina priešlaikinės ejakuliacijos riziką, taip pat stiprina dubens dugno raumenis.

Buvo atliktas dar vienas tyrimas, kuriame dalyvavę 38 vyrai praktikavo jogą. Po dviejų mėnesių pastebėta, kad pailgėjo jų seksualinė ištvermė.

Tyrimo autoriai padarė išvadą, kad „joga – saugus, puikiai toleruojamas ir efektyvus gydymas nuo priešlaikinės ejakuliacijos, kadangi jogos asanos padeda malšinti stresą ir nerimą.

Trečio šios srities tyrimo dalyvius suskirstė į tris grupes. Pirmos grupės nariai vartojo preparatą dapoksetiną (30 mg), kuris skiriamas nuo priešlaikinės ejakuliacijos. Antros grupės dalyviai mėnesį bėgiojo mažiausiai pusvalandį per dieną, penkias dienas per savaitę. Trečios grupės nariams reikėjo vaikščioti ne daugiau nei pusvalandį per dieną, penkias dienas per savaitę.

Pastebėta, kad bėgiojusių ir vartojusių vaistinį preparatą grupėse priešlaikinės erekcijos problemą pavyko veiksmingai išspręsti. Tiesa, esminių skirtumų tarp šių grupių dalyvių rezultatų nebuvo, tai leidžia daryti išvadą, kad sportavimas – ne mažiau efektyvus už medikamentus.

„Šie rezultatai grindžiami tyrimais, kuriuose dalyvavo nedidelis skaičius vyrų. Reikia daugiau šios srities tyrimų, nors akivaizdu, kad fizinis aktyvumas gali apdėti visiems vyrams“, – teigė Anglia Ruskin universiteto dėstytojas Lee Smithas.

Jis pabrėžė, kad sportuoti naudinga ne tik tiems vyrams, kuriems diagnozuota priešlaikinė ejakuliacija: „Daugelis vyrų ne visada yra patenkinti savo lytiniu pajėgumu, tad gyvensenos pokyčiai ir tam tikrų metodų taikymas galėtų padėti pailginti erekcijos laiką.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)