Jei tai būtų tiesa, tai būtų daugiau nei 500 kartų per valandą ir daugiau nei 8000 kartų per maždaug 16 valandų, kurias žmogus nemiega. Galime tik įsivaizduoti, kaip šie skaičiai svyruoja miego metu, rašo gq.com.

Tačiau pasirodo, kad nėra jokių realių tyrimų, kurie patvirtintų šią dažnai cituojamą statistiką. Ir nors žmonės šį mitą dažnai priskiria Kinsey instituto atliktai studijai, tikrieji tyrimai rodo, kad nors vyrai apie seksą galvoja tikrai daug (taip, dažniau negu moterys), septynių sekundžių intervalas yra gerokai perdėtas. Kai Kinsey instituto tyrėjai vyrų ir moterų paklausė, kaip dažnai jie pagalvoja apie seksą, 54 proc. vyrų atsakė, kad mintys apie seksą jiems kyla kelis kartus per dieną. 43 proc. nurodė, kad apie seksą pagalvoja kelis kartus per savaitę ar vos kelis kartus per mėnesį, o 4 proc. – rečiau negu kartą per mėnesį. Tuo tarpu 19 proc. moterų teigė, kad apie seksą pagalvoja kasdien arba kelis kartus per dieną, 67 proc. – kelis kartus per savaitę arba kelis kartus per mėnesį, o 14 proc. – rečiau nei kartą per mėnesį.

Reikėtų pažymėti, kad šiame tyrime dalyvavo įvairaus amžiaus vyrai ir moterys, ir nors tarp jų tikrai buvo kelios padūkusios močiutės ir seneliai, vidutinė pagyvenusių žmonių pora dėl vienos ar kitos priežasties dažnai miega atskirose lovose, o tai gali turėti daug įtakos atsakymams „apie seksą galvoju retai“. Be to, tyrėjai nesigilino, ką reiškia „kiekvieną dieną“ ar „kelis kartus per dieną“, o tarp šių kartų gali būti gana dideli intervalai. Galiausiai, jei tyrėjas dabar jūsų paklaustų, kaip dažnai galvojate apie seksą, ar jūsų atsakymas iš tikrųjų būtų tikslus?

Kadangi nėra tinkamo būdo kelis mėnesius stebėti žmonių smegenis ir tiksliai nustatyti, apie ką jie galvoja visą dieną, Ohajo valstijos universitetas neseniai pabandė šį klausimą išspręsti kitaip. Grupei 18 – 25 metų jaunuolių jis išdalijo rankinius skaitiklius ir paprašė jų fiksuoti savo mintis apie seksą, maistą ir miegą.

Rezultatai: vyrai per dieną suskaičiavo vidutiniškai 19 minčių apie seksą, t. y. apie seksą jie pagalvodavo maždaug kartą per 1,26 valandos. Palyginkime tai su kitomis mintimis: apie maistą vyrai pagalvodavo vidutiniškai 18 kartų per dieną, o apie miegą – 11 kartų per dieną.

Tuo tarpu moterims seksas nebuvo svarbiausias prioritetas: apie seksą jos pagalvodavo vidutiniškai 10 kartų per dieną, apie maistą – 15 kartų, o apie miegą – 8,5 karto per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)