„Jei galima būtų atsakyti taip paprastai, tai į kuo daugiau – 10, 20, 30, 50... kiekvienas vyras turi savo ribą. Daugelis šiuolaikinių merginų jaučiasi nevisavertės, joms trūksta savivertės, nes jos jau daug kartų išsiskyrusios, kai kurios skyrybos buvo skaudžios, po jų nebuvo psichoterapijos, tos žaizdos neužglaistytos ir pan. Tokios moterys, eidamos į naują santykį, nebūna laimingos. Jos daug kartų yra jau nudegusios, todėl galvoja, kad reikia kuo greičiau pasitikrinti lovoje, užmegzti lytinį santykį, kas dažnai būna klaida. Greiti lytiniai santykiai vyro pasąmonėje, taip buitiškai kalbant, moterį nupigina“, – sakė pašnekovas.

Anot jo, yra nemažai daryta eksperimentų ir įrodyta, kad bet kokios daikto, kurį žmogus gauna greitai ir lengvai, nevertina, nepuoselėja, ateityje į jį mažiau investuoja. „Todėl bendras patarimas – neskubėti ir tempti gumą tol, kol matysite, jog vyras yra jau ties riba. Tai tikrai ne pirmas ir ne trečias pasimatymas. Kai kurios sako, bet jis po trečio pasimatymo atkris. Bet tai gerai, gal jums su tokiu vyru ir nereikia ilgalaikių santykių? Moterys turi baimių: aš nebejauna, kas mane ims. Tikrai atsiras kitas, o tokių, kurie ieško trumpalaikių santykių, jums nereikia, nes dažniausiai jie ilgalaikėje perspektyvoje būna ne tie, su kuriais verta gyventi. Yra išimčių, nesakau, kad jei greitai turėjote lytinius santykius, jūsų santykiai pasmerkti. Ne apie tai kalba. Bet jei jūs pradedate naujus santykius, aš nepatarčiau per pirmą pasimatymą skubėti. Taip galite partneriui ir pasakyti: „Aš save laikau savivertę turinčia moterimi ir neketinu skubėti į lytinius santykius, noriu pirmiau pabendrauti, pažiūrėti, kokios mūsų vertybės, kokie įsitikinimai, kaip mums sekasi leisti laisvalaikį kartu. Bus tie lytiniai santykiai, bet nenoriu į juos greitai skubėti ir padaryti juos buitinius“, – patarimais dalijosi D. Ražauskas.

Paklaustas, o kaip dėl intymių santykių tik po vestuvių, specialistas sakė, kad nėra prieš tai. „Tai yra radikalesnis variantas, bet pažįstu porų, kurios pasirinko tokį modelį. Dalis jų sėkmingai gyvena, todėl nėra taip, kad privalai pasitikrinti, bet ir nieko tragiško neįvyks, jei pasitikrinsi. Skubėti nėra palanku, žiūrint į ilgalaikių santykių perspektyvų. Todėl palaukti nėra žalinga, o net ir naudinga“, – teigė santykių ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)