Peržvelgiant Lietuvos istoriją nuo ankstyvo sovietmečio iki šių dienų matyti, kad skyrybų skaičius Lietuvoje smarkiai keitėsi. Buvo laikotarpių, kai šalyje ištuokų užfiksuota vos kelios dešimtys, o buvo ir tokių etapų, kai skirtis panoro virš 15 tūkst. tautiečų.

Remiantis statistika, praėjusiais metais Lietuvoje subyrėjo kiek daugiau nei septyni tūkst. šeimų. Skaičiai byloja, kad šalyje skyrybų kasmet užfiksuojama vis mažiau, tačiau specialistai ragina neskubėti džiaugtis – vis dar esame viena pirmaujančių valstybių.

Šįkart nusprendėme pasidomėti, kaip laikui bėgant Lietuvoje kito skyrybų skaičius. Delfi kalbinti specialistai taip pat papasakojo, dėl kokių priežasčių šeimos griuvo sovietmečiu, o kas šeimų griūtį lemia šiais laikais. Galiausiai, pašnekovai paskaičiavo, kokia tikimybė išsiskirti tenka šių laikų sutuoktiniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)