Delfi skaitytoja atsiuntė klausimą: susitikinėju su vaikinu kelis mėnesius, bet nežinau, kada jam prisipažinti apie savo jausmus. Kada pasakyti „aš tave myliu“, kad nebūtų per anksti ir neišgąsdinčiau draugo?

Anot Dariaus, rimto žmogaus, prisipažinęs jam apie savo jausmus, tikrai neišgąsdinsi, bet jei viduje tvyro baimė, tai byloja apie nepasitikėjimą savimi ir šiokį tokį savivertės trūkumą. „Jei draugaujate jau kelis mėnesius, pasakyti apie savo jausmus nebus per anksti, bet daugelis moterų tikisi iniciatyvos iš vyrų – pirmo žingsnio, pirmos tos romantiškos akimirkos. Tikėtis yra gerai, bet šiuolaikiniai vyrai nesiima iniciatyvos. Todėl kartais reikia panaudoti tokią šoko terapiją ir pačiai žengti pirmą žingsnį. Didelė tikimybė, kad ir vėliau santykiuose jums reikės įvardinti kitus tolimesniu žingsnius, kad reikia ir sužadėtuvių žiedo, ir vestuvių, nes vyras gali to taip ir nesusiprasti“, – sakė pašnekovas.

Darius Ražauskas

Kodėl šiuolaikiniai vyrai vengia imtis iniciatyvos, anot Dariaus, mokslas neturi vienareikšmiško atsakymo. „Čia susideda daug niuansų – tiek socialinė aplinka, tiek psichologiniai dalykai, visuomenėje vykstantys pokyčiai, vaidmenų suvokimas, kai kas sako, kad tam turi įtakos net mityba ir stresas. Daug faktorių susideda į krūvą ir daro tokį pokytį. Todėl tą romantinį įsivaizdavimą, kai vyras klaupiasi ant kelių su žiedu, reikėtų mesti iš galvos, nes kartais nebelieka nieko kito, kaip pačioms moterims imtis iniciatyvos“, – teigė ekspertas.

Jis pataria nebijoti prisipažinti savo jausmuose. „Jei vaikinas, su kuriuo susitikinėji ir kuriam pasakai apie savo jausmus, po to pabėga, jis nėra tas žmogus, kuris vertas tavo laiko. Todėl jei jis atkris – gerai, jei ne – irgi gerai. Čia tokia situacija be pralaimėjimo“, – teigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)