„Visada sekimą, sekimo įrangos instaliavimą, kokių nors duomenų išsikelimą kito žmogaus psichika priims kaip asmeninės erdvės pažeidimą. Kai kurie į tai sureaguos labai skaudžiai, kai kuriems tai neturės didelės reikšmės. Kita vertus, jei neištikimybės faktas pasitvirtins, tai turės neigiamą poveikį tam, kuris turėjo įtarimų. Aš bet kokiu atveju siūlau paklausti tiesiai. Deja, kai kurie vis tiek susigundo pašnipinėti“, – sakė pašnekovas.

Tai kuri blogybė didesnė – šnipinėti ar leisti tai neištikimybei vystytis toliau? „Kartais jei apie partnerio neištikimybę sužinai ankstyvojoje stadijoje, galima kreiptis pagalbos, lankyti terapijas, taisyti santykius ir taip juos išsaugoti. Nes kuo ilgiau trunka neištikimybė, tuo didesni nuostoliai. Todėl tikrindamas partnerio telefoną, rizikuoji, bet jei tavo įtarimai pasitvirtina ir aptinki nuklydimus kuo anksčiau, tuo didesnis šansas, kad jie nesugriaus jūsų santykių. Bet ar verta? Ar verta šioje vietoje rizikuoti, nes gal tu nieko nerasi, o kitą užgausi ir traumuosi – tai klausimas, į kurį nėra vienareikšmiško atsakymo. Jei santykiai tikrai rimti, jei planuojate gyvenimą kartu, galbūt tai bus mažesnė blogybė vardan didesnio gėrio“, – svarstė santykių ekspertas.

Paklaustas, ar verta pasitikėti savo intuicija, ar gali įtarimai kilti iš nieko, Darius sakė, kad būna visaip. „Kai kurie žmonės turi traumų iš vaikystės, psichologinių blogų ar yra patyrę išdavystę, dėl ko gali kilti noras kontroliuoti kitą. Todėl nebūtinai, kai turime įtarimų, reiškia, kad kitas žmogus mus apgaudinėja. Intuicija gali klysti ir dažnai klysta. Bet apie savo jausmą reikia kalbėtis ir žiūrėti. Jei matai, kad po pokalbio įtarimai tik sustiprėjo, vienas iš kelių yra pasitikrinti, bet tame yra rizikos, nes gali sugriauti kito žmogaus pasitikėjimą tavimi“, – teigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją