„Tokius santykius reikia nutraukti, nes jei vyras turi šeimą ir aiškiai pasako, kad žmonos nesiruošia palikti, tokie santykiai yra pasmerkti. Visi hormonai anksčiau ar vėliau nuslūgs, įsimylėjimas praeis. Tai tik laiko klausimas. Todėl geriau kuo greičiau viską nutraukti, nes, visų pirma, mažiau skaudės, antra, gal mažesnė žala bus padaryta ir tiems santykiams. Be to, pati turėsite daugiau laiko ieškoti normalių, ilgalaikių santykių“, – sakė pašnekovas.

Jis apskritai nepataria susidėti su vedusiais vyrais. „Būna pavienių istorijų, kai sukuria šeimą ir ilgai laimingai gyvena. Bet tai labai reti atvejai. Be to, moters emocinis saugumas tokiuose santykiuose dažnai būna prastas. Juk jei žinai, kad jis leidosi į santykius, turėdamas šeimą, kokios garantijos, kad ir su tavimi taip nepasielgs?“, – klausė D. Ražauskas.

Darius Ražauskas

Anot jo, įsimylėjimas visada praeina, todėl meilužė – dar ne nuosprendis santykiams. „Kai moterys sako, kad vyras susirado meilužę ir tai jau yra pabaiga, palaukite. Ten garantuotai su laiku atvės, o čia reikia taisyti. Gal jam reikia ultimatumą pateikti, gal šoko terapiją, gal išvyti laikinai iš namų – yra visokių būdų, kaip galima žaisti. Meilužė – tai ne pabaiga, bet jei tu esi ta meilužė, greičiausiai esi liūdnoje situacijoje, nes net jei vyrai išsiskiria ir sukuria naują šeimą, statistiškai jie tą šeimą turi trumpai, išsiskiria ir vėl išeina arba atgal, arba pas trečią, ketvirtą žmoną. Todėl tokiai moteriai patarčiau kuo greičiau pasakyti: „Atsiprašau, tarp mūsų dar yra jausmai, bet jie praeis ir aš supratau, kad darau klaidą, nebeskambink, neberašyk, aš tave trinu ir jei kada nors dar rodysi dėmesį, aš viską pasakysiu tavo žmonai“, – patarė santykių ekspertas.

Jis neabejoja, kad išsiskyrimo skausmo bus, bet yra būdų, kaip jį sumažinti. „Ką daryti, kad jo būtų mažiau – kasdien bent valandą praleisti gamtoje, reguliariai sportuoti, medituoti, daryti įvairius mindfullness pratimus, bendrauti su draugėmis, savanoriauti, dirbti, jei tai teikia pasitenkinimą. Reikia save užimti, negalima sėdėti lovoje, gėdėti ir valgyti šokoladą. Tai nepadės“, – sakė Darius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)