Svarbiausia laikytis šių tikslų ir juos prisiminti visus metus. Taip elgdamiesi sukuriate didžiausią tikimybę, kad jums pasiseks.

Štai trys tikslai, kurių laikydamiesi tapsite turtingesni:

1. Planuokite dideles išlaidas

Metų pradžioje atsisėskite ir suplanuokite savo didžiausias išlaidas: atostogas, naują automobilį ar panašiai. Tokiu būdu žinosite, kiek pinigų jums reikės ir kiek turėsite sutaupyti kiekvieną mėnesį. Toks planavimas taip pat sužadins jaudulį, kad netrukus įsigysite trokštamą daiktą ir taip lengviau atsisakysite nebūtinų, mažesnių išlaidų kaip drabužiai ar maistas restorane.

2. Neslėpkite savo finansinių planų

Susikurkite finansų planą, nusistatykite tikslus ir papasakokite apie tai kitiems. Kai draugams ir šeimai papasakosite, kad taupote tam tikrą sumą pinigų, pavyzdžiui, kelionei, jausitės labiau įsipareigoję tai iš tiesų padaryti ir nebereikės aiškintis, kodėl atsisakote tam tikrų mokamų pramogų ar veiklų. Be viso to, tai gali paskatinti juos taip pat susigalvoti tikslą, kuriam taupo, o kartu siekti tikslų bus lengviau.

3. Susitelkite ties atsakymu, kodėl norite pakeisti savo finansinius įpročius ir nuolat tai sau priminkite

Verčiau negalvokite tik apie tikslą, kurio siekiate, o nuolat sau priminkite, KODĖL jo siekiate. Tai neleis manyti, kad kažką aukojate dėl tikslo ir padės suprasti, kaip pasikeis jūsų gyvenimas, jei laikysitės užsibrėžto tikslo. Pavyzdžiui, jei bandote susitaupyti 10 tūkst. eurų, galvokite, kodėl norite jų susitaupyti. Ar tai tam, kad nusipirktumėte butą, išvyktumėte ilgų atostogų, įsigytumėte naują automobilį? Kai tai žinosite, bus kur kas lengviau laikytis savo finansų plano ir nenukrypti nuo biudžeto.

Paverskite 2019-uosius savo finansinio augimo metais. Išsiugdyti įpročiai padės ne vienerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)