Kai žvelgiame į kitą žmogų, jo plaukus pastebime visada, na, o nauja šukuosena – puikus sprendimas, kai norisi atkreipti dėmesį arba palikti gerą įspūdį. Tikra tiesa, kad tam tikri kirpimai priverčia veido bruožus sušvelnėti, suteikia išvaizdai daugiau žaismės, taigi, tarsi pajaunina – lygiai kaip tam tikri drabužiai, makiažas ir aksesuarai.

Yra ir dar vienas momentas: jei būsite patenkinta savo šukuosena, šitai atsispindės jūsų šypsenoje ir žvilgsnyje, jūs spinduliuosite pasitikėjimą ir skleisite vien pozityvią nuotaiką.

Norėdama pasiūlyti keletą jauninančių šukuosenų, portale „Reader‘s Digest“ skelbiamos publikacijos autorė kreipėsi į stilistus su prašymu pakomentuoti žinomų moterų plaukų kirpimą. Tos įžymybės visad atrodo taip, kad susidaro įspūdis, jog jos nesensta. O kas, jeigu nevystančios jaunystės paslaptis – tai jų šukuosenos?

Jei kuri nors šukuosena sudomintų ir kiltų noras susikurti kažką panašaus, tikrai galėsite bandyti, nes rasite vertingų patarimų. Tikėtina, kad teks kiek paeksperimentuoti, bet įsigijusi tinkamų priemonių greitai išmoksite tvarkytis su plaukais kaip tikras meistras ir susikurti tokį įvaizdį, koks jums priimtinas.

Aišku, svarbu išvengti tam tikrų klaidų, galinčių ne atimti, o pridėti metų. Taigi, viena kita gudrybė ir jūs – žavinga, kerinti ir nuostabi. Ir, aišku, spinduliuojanti jaunatviškumą. Tad apie viską iš eilės.

Ilgų plaukų sluoksniavimas masyviomis sruogomis

Nustokite tikėjusi gerokai varžančiu mitu, esą sulaukusios tam tikro amžiaus moterys turi pereiti prie trumpų šukuosenų.

Sofia Vergara

„Manau, kad į vidutinį amžių įžengusios moterys pakankamai savimi pasitiki, kad drįstų eksperimentuoti su įvairiu stiliumi ir ilgiu, – teigia apdovanojimus nuolatos pelnantis stilistas Nunzio Saviano, Niujorke veikiančio grožio salono „Nunzio Saviano Salon“ savininkas. – Nebūtina nusirėžti kasų, kad atrodytumėte jaunesnė, tačiau plaukai veidui turi būti tarsi rėmas, jį tarsi kelti laisvai spyruokliuojančiomis sruogomis.“

Taigi, jei apsirūpinsite puriomis sruogomis, bruožai atrodys tarsi kylantys aukštyn, o ne svarinami žemyn įvairių rūpesčių ir, žinoma, metų naštos.

Banguojantis bobo variantas

Domina trumpų (tiktai ne pernelyg) plaukų šukuosena, kuri nubrauktų keletą metelių? Plaukai gali būti kad ir iki pečių, banguoti, bet ne garbanoti. N. Saviano ir šiuo atveju rekomenduoja plaukus sluoksniuoti, kad išryškėtų natūrali visos jų masės tekstūra, taip pat žaismingai pakedenti, kad įvaizdis įgautų laisvės ir lengvabūdiškumo, t. y. to, kas paprastai siejama su jaunyste. Arba su Kelly Ripos firminiu įvaizdžiu!

Eva Mendes

„Tinkamai aplinkui veidą krentančios sruogos išryškina visus pranašiausius bruožus – skruostikaulius, žandikaulio liniją ar kt. Puiku ir tai, kad tokią šukuoseną labai paprasta suformuoti: tereikia ištepti drėgnus plaukus formavimo kremu ir leisti jiems natūraliai išdžiūti“, – pataria stilistas.

Glotni trumpų plaukų šukuosena

„Yra galybė šukuosenų, kurias taip ir norisi pavadinti efektingomis ir net įžūliomis“, – sako jau bemaž legenda tapęs prancūzų įžymybių pamėgtas stilistas Fredericas Fekkai ir pateikia vieną pavyzdį – trumpus, bet ne sušiauštus, o preciziškai suglotnintus plaukus. Plaukai turi būti tokie lygūs, kad jų paviršius net spindėtų it nupoliruotas. Tikra tiesa, kad trumpi plaukai dažniausiai jaunina, išryškindami ir padailindami esminius veido bruožus – akis ir skruostikaulius.

Michelle Williams

Toms, kurios nori susiformuoti jauninančią šukuoseną iš trumpų plaukų, F. Fekkai rekomenduoja iš pradžių sumaišyti tarp delnų šiek tiek vidutinio stiprumo fiksacijos plaukų želė ir žvilgesio suteikiančio kremo ir tik tada tepti priemonėmis plaukus. Jei masina itin meilus Michelle Williams įvaizdis, perskirkite plukus per šoną ir, braukdama šepečiu, užkiškite už ausų.

Undinės gijos

Renkantis šukuoseną, įkvėpimo tikrai galima pasisemti iš jaunesnių moterų. Jaunatviškos dvasios ir klasikinio, brandaus grožio derinys signalizuoja, kad jaučiatės žavinga ir nė neabejojate, kad tai akivaizdu, sako Michelle Sultan, įmonės „Imbue Curls“ kūrybos direktorė. Jei leisite sau laisvai improvizuoti, tikėtina, pavyks susikurti unikalią, jūsų vizitine kortele tapsiančią šukuoseną. Manote, kad plaikstytis palaidomis sruogomis – tai numeris iš jūsų komforto zonai nepriklausančio repertuaro? Jei taip, tai tuo geriau!

Zendaya

„Aš manau taip: jei jums 40, bet dar yra kažkas, ko neišbandėte, pats metas duoti tam kažkam šansą“, – ragina Stacey Ciceron, plaukų stilistė ir konsultantė. Ji primena, kad branda – tai pranašumas, o ne trūkumas.

Per vidurį perskirti, švelniomis bangomis krentantys plaukai

Vargu ar kuri nors šukuosena taip efektyviai jaunina, kaip vešliomis, puriomis sruogomis vilnijantys plaukai. Šį klasikinį laikui nepavaldų variantą yra pamėgusi Julia Roberts. Ji ir yra puikiausias pavyzdys, įrodantis, kad lengvos bangos daro stebuklus – bent jau su metais tai tikrai. Tad kam atsisakyti šitos magijos, galvojant, kad ilgi plaukai – jaunystės prerogatyva?

Julia Roberts

Tiesus per vidurį einantis sklastymas jokiu būdu nekuria griežto įvaizdžio, kadangi jį sušvelnina į šonus laisvai krentantys plaukai. Štai kodėl ši šukuosena tik pabrėžia moteriškumą ir, aišku, vėjavaikiškumą, kurio vis viena jaučiamės turinčios, nesvarbu, kiek mums metų pagal pasą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją