Tai mums ne pirmos santuokos ir esame patyrę visko. Seksualiai esu labai aktyvus – sekso man reikia kasdien. Mano dabartinė žmona tai žino ir, galima sakyti, kad iki santuokos jai tai buvo normalus dalykas, nes iki manęs ilgai gyveno be vyro, jautė sekso trūkumą.

Mes susituokėme, aš iš Škotijos grįžau į Lietuvą (nors ir sakiau jai, kad bus blogai, grįžau dėl jos), uždirbu nedaug, prasidėjo problemos – sekso nebeliko, prasidėjo priekaištai. Esu grįžęs pusantrų metų, esame ant skyrybų slenksčio ir aš iš tiesų to noriu, nes neturiu, kur Lietuvoje gyventi, o ji mane tai myli, tai nemyli...

Pataria santykių ekspertas Darius Ražauskas

Sveiki,

ačiū už laišką. Didesnis vyrų seksualinis aktyvumas yra žanro klasika. Moterims sekso tikrai norisi mažiau. Joms labiau reikia artimo kontakto, šiltų žodžių, dėmesio, komplimentų, išklausymo, supratimo, palaikymo, dovanų ir siurprizų be progos.

Taip vadinamo subtilaus sekso. Bėda, kad mes, vyrai, dažnai gyvendami kartu po truputį užmirštame skirti dėmesio šeimos laužo kūrenimui. Susikoncentruojame į savo reikalus ir darbus. Ir vieną gražią dieną labai nustembame, kai moteris su mumis nebenori sekso.

Tai, ką daryti? Pradėti kasdien su ja mylėtis „subtiliai“, o grubaus sekso bent jau laikinai sumažinti. Tarkime, kas antrą dieną. Taip pat laisvalaikiu užimti save sportu ir skaitymu. Šie du dalykai reikalingi vyrui norint lengviau pradėti kontroliuoti savo geismą.

Taip, taip. Pasirodo jis kontroliuojamas, nieko čia fantastiško. Tik reikia save užimti veikla ir skirti laiko saviugdai.

Saviugda rekomenduoju pradėti nuo psichologijos profesoriaus Jordano Petersono knygos „12 gyvenimo taisyklių“. Jei pavyks šitas taisykles pritaikyti savo šeimoje, greičiausiai skyrybos nebus jus persekiojanti problema.

Linkiu sėkmės ir pirmyn!

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)