Gyvenimo keitimas nebūtinai reiškia naujų veiklų ėmimosi. Kartais svarbiau atsikratyti iki šiol gyvenimą gadinusių įpročių, kurie trukdo sulaukti sėkmės.

Meskite šiuos penkis įpročius ir pajusite, kaip jūsų gyvenimas keičiasi į gerą.

1. Liaukitės galvoti apie praeities nesėkmes

Nors ir turėtumėte pasimokyti iš savo klaidų, tačiau nemaišykite to su pastoviu galvojimu apie jas ir gyvenimu praeitimi. Per dažnas galvojimas apie praeitį neleis jums susikoncentruoti į dabartį ir ateitį. Pakeiskite šį įprotį kaskart susitelkdami į tai, ką jums pastaruoju metu pavyko nuveikti. Paklauskite savęs šių dalykų ir užsirašykite atsakymus:

Kas man iki šiol gyvenime pavyko?
Ką galėjau pakeisti? Kodėl to nepadariau?
Kas mane atitraukė nuo mano tikslų pasiekimo?

Kai suprasite šiuos dalykus, galėsite pasimokyti ir judėti pirmyn.

2. Liaukitės nusistatinėję netikusius tikslus

Ten pat, kur užsirašėte anksčiau minėtų klausimų atsakymus, parašykite tikslus ateinančioms 90-iai dienų. Sugalvokite tikslų, kuriuos įvykdžius ggausite naudos šiose srityse: sveikata, pinigai, socialinis gyvenimas, asmeninis tobulėjimas.

Pasak Craigo Ballantyne'o, nusistatę po vieną tikslą šiose srityse – kaip mat sutelkiate dėmesį į svarbiausius dalykus. Jei nusistatysite pernelyg daug tikslų, galiausiai nebesugebėsite atsirinkti prioritetų. Daugybė ambicingų žmonių padaro šią klaidą.

Keturi tikslai yra pakankamas tikslų kiekis. Nusistačius keturis tikslus, reikėtų išskaidyti juos į smulkesnius – kasdienius. Tokiu būdu lėtai ir užtikrintai galėsite eiti galutinių tikslų link.

Štai pavyzdys:

Galutinis tikslas: atsikratyti dešimties kilogramų per 90 dienų.
Kasdieniai tikslai:
– kasdien išgerti po žaliąjį glotnutį;
– Nubėgti po 20 kilometrų per savaitę;
– Atlikti jėgos treniruotes keturis kartus per savaitę;

Užsirašykite savo tikslus, peržvelkite juos kiekvieną rytą ir vakarą, ir pradėkite jų siekti.

3. Liaukitės leidę laiką su tais pačiais žmonėmis

Ar jūsų draugai verčia jus kasdien tobulėti ar padeda priprasti prie vidutiniško gyvenimo? Verčiau pradėkite leisti dalį laiko su naujais žmonėmis ir patirkite naujų dalykų.

Jei jūsų artimiausių draugų ratas tempia jus žemyn, tuomet turėtumėte gerokai susimąstyti. Jei draugai neįkvepia tobulėti, vadinasi tobulėjimui kenkia.

Tokiu atveju metas naujoms pažintims! Kur susipažinti? Eikite į seminarus ar renginius tomis temomis, kuriomis domitės arba ten, kur renkasi tokie žmonės, kokiais norėtumėte save apsupti.

4. Liaukitės pradėti dieną skubant

Nemalonu pranešti, tačiau jei vis dar pradedate dieną žadintuve spaundžiant „snausti“, skubate į darbą ir keikiate kamščius – tai 100 proc. jūsų kaltė. Pradėkite rytus produktyviai, o ne skubant.

Atsikelkite anksčiau ir susitelkite į svarbiausią prioritetą gyvenime – save. Net jei atsikelsite dešimčia minučių anksčiau, jos gali nulemti dienos sėkmę. Išbandykite bent vieną šių rytinių veiklų, kurios užims vos 10 minučių. Darykite tai dar prieš patikrindami elektroninį paštą ar naršydami socialiniuose tinkluose.

– Surašykite savo tikslus;
– Medituokite;
– Paskaitykite ką nors įkvepiančio;
– Pažiūrėkite motyvacinį vaizdo įrašą.

5. Liaukitės pasikliauti valia

Kaip sakė Benjaminas Hardy, valia – tai raumuo, kuris kaip ir bet kuris kitas raumuo gali būti perkrautas ir apvilti.

Verčiau nepasitikėkite vien valios galia ir pakeiskite savo aplinką. Jei norite pasikeisti, pakeiskite savo aplinką – jei norite pradėti bėgioti, tuomet pasidėkite bėgimo batelius prie pat lovos. Jei norite liautis valgyti nesveiką maistą – nebepirkite jo, net neikite į tą skyrių parduotuvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)