Pagrindinis reikalavimas, kad nesimatytų

Pasak specialistės, vyrai vis dažniau ima domėtis savo išvaizda ir rūpintis oda. „Viskas prasidėjo nuo jaunikio makiažo. Kalbant apie sceną, atlikėjus, televiziją, teatrą, ten grimas visada buvo, yra ir niekam nekelia nuostabos, bet kalbant apie kasdieną, dar prieš porą metų vyrai į tai žiūrėjo atsargiai. Tai buvo neva per daug moteriška, nevyriška. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad jau pernai, grimuojant nuotakas, jaunikių nebereikėjo prašyti ateiti pasigrimuoti tam, kad fotosesijoje atrodytų gerai. Jie jau ateidavo patys. Jie pradeda suprasti, kad jei moteris yra skaisčia, lygia oda, jis, stovėdamas šalia, turėdamas kapiliarų, raudonių, atrodys nekaip. Bet čia vestuvės“, – pasakojo specialistė.

Vis dėlto kad vyrai darytųsi makiažą kasdien – vis dar retenybė. „Dirbdama kosmetikos butike, labai retai sutinku vyrų, kurie ateitų nusipirkti sau kosmetikos, bet po truputį tokių atsiranda. Tarkime, prieš kelias savaites buvo užsukęs pagyvenęs, garbaus amžiaus, gal kokių 70-ties metų džentelmenas. Jis skundėsi, turintis pigmentinę dėmelę, kurią norėjo užmaskuoti. Maskuokliu patepiau jam tą vietą, spalva puikiai atitiko jo odos atspalvį ir atrodė tobulai: nesimatė nei dėmės, nei paties makiažo. Vienas pagrindinių vyrų reikalavimų – kad produkto nesimatytų“, – sakė vizažistė.

Vaikinas be makiažo

Anot jos, maskuoklį užtenka patepti pirštais ant tų vietų, kurias norima užmaskuoti. Svarbu išsirinkti tinkamą. „Atspalvį reikia rinktis prie dienos šviesos, reikėtų, kad specialistas pakonsultuotų. Nerekomenduoju vyrams rinktis labai matinės pudros, arba labai spindinčios. Geriausia – pudra su šviesą atspindinčiomis dalelėmis“, – patarė S. Broks.

Ji pastebi, kad vyrai vis dažniau nori turėti dailią odą. Tiesa, tą pasiekti jiems yra paprasčiau. „Vyrų odos yra storesnės nei moterų. Jos lėčiau sensta, mažiau turi raukšlelių, kapiliarų, porų. Reikia pripažinti, kad jų oda yra gražesnė. Bet jiems tinka ta pati kosmetika kaip ir moterims. Atskiros linijos ieškoti tikrai nereikia. Yra priemonės, kurios tinka riebiai odai, sausai odai, mišriai odai. Vyrų odos paprastai yra riebesnės. Tad reikia rinktis pagal odos tipą“, – teigė pašnekovė.

Kitos priemonės

Be maskuoklio, vyrai turėtų pasirūpinti savo antakiais. „Antakius jiems suformuoja barberiai. Bet kasdien reikėtų turėti gelį, šukytes. Jei yra pražilusių ar išblukusių plaukelių, pravers specialūs dažai, kurie yra atsparūs vandeniui. Vyrams dažyti antakius pieštuku, kaip moterims, netinka, nes jis nudažo odą. Yra specialūs dažai, kurie dažo tik plaukelius, juo galima padažyti tiek antakius, tiek ūsus ar barzdą, jei yra poreikis“, – pasakojo vizažistė.

Blakstienų, anot jos, vyrams dažyti nereikia, bet jei jų galiukai išblukę, spalvą galima paryškinti. Taip jos atrodys gražesnės ir ilgesnės.

Vaikinas su makiažu

„Kalbant apie vyrų makiažą, pirmas reikalavimas – natūralumas, kad makiažo nesimatytų. Be abejo, yra tokių ekstravagantiškų vyrų, kurie nori, kad matytųsi, tada jie užsideda ir skaistalus, ir lūpų blizgesį, bet Lietuvoje tą propaguoja retas“, – pasakojo specialistė.

Dar vienas galimas makiažo žingsnis vyrams – veido kontūravimas. „Nugrimavus ar pamaskavus, dingsta veido bruožai. Bet kontūruoti reikia mokėti. Vyrams reikia parodyti, kaip tą padaryti, vyriškas kontūravimas yra kitoks nei moterų. Tarkime, fotosesijose pakontūruoja akies voką, kad jis atrodytų gilesnis“, – pasakojo vizažistė.

Paskutinis svarbus momentas – nepamiršti makiažo nusivalyti. „Dažnai vyrai veidą prausiasi paprasčiausiu muilu, bet nuo jo oda tampa šiurkšti. Reikėtų naudoti paprastą prausiklį, veido toniką ir drėkinamąjį kremą. Jei kalbame apie brandžią vyro odą, yra stangrinančių kremų, kuriuos vyrai taip pat gali naudoti. Kaip jau minėjau, vyrų oda senti pradeda vėliau, bet vis tiek pradeda, todėl pasirūpinti ja irgi reikia“, – sakė specialistė.

Tiesa, vyrai, anot jos, dažniausiai neturi pageidavimo paslėpti raukšlelių. „Apskritai senėjimas pasimato ne raukšlėse, o odos pigmentacijoje. Paraudęs veidas išduoda senatvę. Mimikos raukšlelės yra natūralios ir jų nereikia slėpti“, – teigė pašnekovė.

Anot jos, vyrai nori atrodyti gražiai, bet dažnai bijo ateiti į kosmetikos parduotuvę. „Juos reikia padrąsinti, paraginti, parodyti, kad vos su keliais produktais galima pasiekti neįtikėtino rezultato. Užsienyje tai vyksta drąsiau, Lietuvoje – dar atsiliekame, bet, tikiu, kad ilgainiui tai nebebus tabu“, – šypsojosi vizažistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją