Norėdami pateikti pagrįstą atsakymą, specialistai atliko tyrimą. Jame sutikusios dalyvauti poros buvo padalytos į dvi grupes. Pirmąją sudarė 57 sutuoktiniai (jų amžius – 35–39 metai), o antrąją – 64 (vyresni nei 70-ies). Pirmajai grupei priklausiusių porų santuokos truko ne ilgiau kaip 10 metų, o antrajai – keik daugiau nei 40 metų.

Paprašytos įvardyti klausimus, kuriais diskutuojant konfliktų rizika gerokai padidėja, abiejų grupių poros paminėjo tokias temas kaip intymūs santykiai, laisvalaikis, namų ūkis (buitis), bendravimas ir pinigai. Vyresni sutuoktiniai šį sąrašą dar papildė sveikatos tema.

Visos laimingai gyvenančios poros, kaip paaiškėjo, daugiausia dėmesio ir jėgų stengdavosi sutelkti į tas problemas, kurias išspręsti atrodydavo paprasčiausia ar bent tikrai įmanoma. Tarkim, pasiskirstydavo buities darbus ir suplanuodavo, ką veiks laisvalaikiu. Sudėtingesni, keblesni klausimai nebuvo laikomi prioritetiniais ir atsidurdavo antrame plane.

Paaiškėjus šiems rezultatams, mokslininkai priėjo išvadą, kad palyginti lengvai išsprendžiamų klausimų aptarimas didina sutuoktinių pasitikėjimą vienas kitu. Be to, jie sukaupia pakankamai jėgų, kad prireikus galėtų pereiti prie sudėtingesnių temų nagrinėjimo. Matyt, nepasirodys keista, kad poros, kurių santuokos truko ilgiausiai, ginčydavosi rečiausiai iš visų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)