1. Pradėkite nuo mažų pokyčių – po vieną per savaitę

Drastiška dieta, detoksikuojamosios sultys – ne tai, ko jums šiuo metu reikia. Ką tik lepinotės įvairiausiais gardėsiais, tad nebus naudos, jei staiga griebsitės kito kraštutinumo ir maksimaliai save apribosite, rašo tinklalapis boxrox.com.

Kas savaitę įveskite po nedidelį pokytį. Pirmą savaitę sumažinkite alkoholio, vėliau mažinkite perdirbto maisto kiekį. Trečią savaitę namuose šiek tiek pamažinkite porcijų dydį.

2. Daugiau vaikščiokite

Vaikščiojimas – puikiausias žemo intensyvumo kardiopratimas, jis nesudėtingas, nespėsite apsidairyti ir jau džiaugsitės rezultatais.

Vaikščiojimas naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai, be to, nereikės lieti prakaito kaip Romos imperatoriui saunoje.

Kitas privalumas – vaikščiodami sudeginsite kalorijų, kas jums ypač aktualu, jeigu kalėdinis puotavimas baigėsi padidėjusiu svoriu.

3. Vėl fiksuokite svorį ir pasiekimus sportuojant

Jei iki šiol to nedarėte, pats metas pradėti. Kas savaitę sverkitės ir užsirašykite svorį, taip pat fiksuokite, kiek per savaitę sportavote, mankštinotės, judėjote.

Kai matysite, kiek kiekvieną savaitę sveriate ir kiek mankštinotės, pasąmoningai darysite sumanesnius sprendimus, apsipirkdami maisto parduotuvėje.

Savaime suprantama – rezultatai po švenčių nedžiugins, bet pradėkite nuo skaičiavimo, kiek kalorijų suvalgote, kiek jų realiai reikia, ir palengva imkite mažinti kalorijas (jeigu turite tokį tikslą). Rekomenduojame kas porą dienų pamažinti po 150 kalorijų, kol pasieksite kalorijų balansą.

4. Gerkite daugiau vandens

Vanduo turi 0 kalorijų. Nuo vandens jausitės sotesni, net jei nieko nevalgysite. Vanduo spartina medžiagų apykaitą, šalina iš organizmo druskos perteklių, todėl sumažės pilvo pūtimas.
Stenkitės išgerti 2 l vandens per dieną (apie 8 stiklines).

5. Iš anksto pasigaminkite valgių

Perkate sveikus, vertingus produktus, tačiau stinga laiko kasdien pasigaminti valgį, todėl valgote kavinėse ir restoranuose? Bet kas žino, ko dedama į restorane gaminamus patiekalus.

Kad būtumėte ramūs, geriausia patiems gamintis maistą. Vakare pasigaminkite pietus rytojui – tada kitą dieną beliks išsiimti dėžutę iš šaldytuvo ir nusinešti į darbą.

6. Darykite pratimus su savo kūno svoriu

Norėdami greičiau pasiekti teigiamų rezultatų po šventinio besaikio valgymo, atlikite pratimus su savo kūno svoriu. Pratimus su savo kūno svoriu iš esmės galima atlikti bet kur, nebūtina eiti į sporto klubą. Netikėkite, kad neįmanoma padidinti raumenų masės, dirbant su kūno svoriu, – įmanoma.
Pradėkite nuo pritūpimų, atsispaudimų ir pratimų presui stiprinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją