Vis dėlto ne viskas taip paprasta. Ekspertai sako, kad kai kurios natūralios, savos gamybos priemonės gali labiau pakenkti, nei padėti. Dermatologė Kavita Mariwalla įspėja, kad ne visas priemones reikėtų gamintis savo jėgomis. Pasak gydytojos, jos praktikoje pasitaiko daug atvejų, kai žmonės sau pakenkia naudodami įvairiausius naminius produktus, bet labiausiai ji išskiria pagrindinius tris.

1. Druskos šveitikliai

Šveisti odą reikia, tačiau jau tik ne valgomąja druska iš virtuvės spintelės. „Karantino metu daug moterų bandė šveisti odą paprasčiausia valgomąja druska, nes, atrodo, kas galėtų būti lengviau ir paprasčiau? Vis dėlto rupi druska per agresyvi, jos kristalai per aštrūs ir gali nubrozdinti jautrią veido odą“, – sako dr. K. Mariwalla. Ji taip pat įspėja, kad druska gali pernelyg nušveisti odą ir stipriai pažeisti jos apsauginį sluoksnį.

2. Plaukų šviesinimo priemonės

Jei vietoj vizito pas plaukų stilistą ketinate plaukus nusišviesinti citrinos sultimis, primygtinai rekomenduojame taip nesielgti – iš citrinos geriau pasigaminkite limonado.

„Moterys taip daro daug metų, ir nors citrinų sultys iš tiesų pašviesina plaukus, jos sukelia ir oksidacijos reakciją, – sako ji. – Dėl to plaukai perdžiūna ir gali imti lūžinėti.“

3. Lūpų šveitikliai

Lūpų oda labai plona ir jautri, tad šveisti ją reikėtų itin atsargiai. Jokiu būdu negalima naudoti šiurkščių produktų – pavyzdžiui, maltų graikinių riešutų kevalų, – sako dr. K. Mariwalla. – Jei jau norite naminio lūpų šveitiklio, pasigaminkite pastą iš valgomosios sodos ir vandens ir ja labai švelniai nušveiskite negyvas odos ląsteles. Taip nušveitus lūpas, oda nebus paraudusi, susierzinusi.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)