„Puikų kvapą galime išrinkti kitam žmogui, jei vadovausimės keliomis gudrybėmis. Pirmiausia sužinokite, kokius kvapus mėgsta antroji pusė. Vonios kambaryje ar kosmetinėje išbandykite visus kvapus, užsirašykite jų pavadinimus arba padarykite nuotraukas. Su šia informacija užsukę į kvepalų parduotuvę arba panaršę internete tikrai atrasite panašių kvapų derinių, kurie dar nesipuikuoja pas jums brangų žmogų“, – sako „Provanso kvapai“ įkūrėja.

Pasak Erikos Daugėlaitės, kiekvienas kvapas ant odos kvepia skirtingai ir skleidžia kitokį aromatą. Neapsirikite ir nepurkškite kvapo ant savo odos, rašoma pranešime spaudai. Šiuo atveju geriausia naudoti neutralų popieriaus juostelę. Būtent ant jo matysite ir jausite tikrą kvapą.

Lengvinanti aplinkybė renkant kvapą yra kuomet žinome, kokių kvapų tikrai nemėgsta žmogus, kuriam norime išrinkti dovaną. Retam patinka visos kvapų natos. „Lyg tarp kitko galime paklausti, antros pusės, kokie kvapai yra patys nemėgstamiausi. Galite išgirsti, kad nemalonus kvapas yra ypatingai saldūs arba rūgštūs, duslūs arba vaisiniai kvapai. Jei žmogus nemėgsta saldžių kvapų – venkite kvepalų, kuriuose yra vanilės, jazminų, kvapiųjų kanangų natų. O jei nepatinka duslūs kvapai, pažiūrėkite ar sudėtyje nedominuotų miros, bosvelijų, pačiulių, spygliuočių natos. Žinant, kokių kvapų nemėgsta žmogus, bus atlikta jau dalis namų darbų“, – sako moteris.

Draugės ir draugai žino daug apie mūsų antrosios pusės įpročius ir pomėgius. „Paskambinkite jiems ar parašykite ir paklauskite, gal buvo užsiminta kokių kvepalų norėtų gauti jums brangus žmogus per Kalėdas ar kitą asmeninę šventę", – ragina E. Daugėlaitė.

Kvapų ekspertė taip pat pataria atsiminti paskutiniu metu įvykusias keliones ar išvykas. „Gal į kelionę skridote lėktuvu ir laiką leidote „duty free“ parduotuvėse oro uosto zonoje, tuomet nemažai keliautojų laisvą laiką leidžią bandydami kvepalus, jų skleidžiamus kvapus ir įvairiausių natų kombinacijas. Pabandykite atmintyje atkurti kokie kvapai įstrigo ar sužavėjo, antrą pusę“, – pataria Erika.

Kvepalai ir kvapas yra labai šventinė, rafinuota ir elegantiška dovana. Atlikus trumpą kvapų tyrimą ir išanalizavus antrosios pusės įpročius galime išrinkti puikius ir išskirtinius kvepalus, kurie nudžiugins ir nustebins jūsų antrą pusę, o mes turėsime galimybę labiau ir giliau pažinti žmogaus charakterį bei pomėgius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją