Norint paskatinti žmones sveikiau maitintis, primenamas senas posakis – „esi tai, ką valgai“.

O jei ir seksualinis gyvenimas nebedžiugina, pats metas koreguoti mitybą, atsižvelgiant į minėtą posakį. Taip yra todėl, kad maistas, kurį dedame į burną, arba kenkia, arba yra naudingas seksualiniam gyvenimui.

Jau galima drąsiai teigti, kad daugelis iš mūsų supranta – valgydami daug saldumynų ir daug riebaus maisto nebūsime energingi. Jeigu dažnai įsimetate į burną šokolado, mėgstate užsisakyti išsineštinai riebios, su daug sūrio picos, anksčiau ar vėliau galimi tam tikri fiziniai pokyčiai.
Beje – tai veikia ir psichiką.

Greitas maistas

Greitojo maisto mėgėjai turėtų žinoti, kad šis jų pomėgis gali sumažinti libido.

Na, nesijaudinkite, holistinio požiūrio į sveikatą ir mitybos ekspertė Kate Booker svetainei „Daily Star“ papasakojo, kaip maitintis, kad miegamajame neišblėstų aistra.

„Greitasis maistas yra stipriai perdirbtas, todėl jo maistinė vertė tikrai žema, – teigė K. Booker. – Kai maitinamės kokybišku, daug vertingų medžiagų turinčiu maistu, organizmas aprūpinamas vitaminais ir mineralais, kurių reikia gerai savijautai. Libido – geros sveikatos požymis; jei jūsų libido žemas, galbūt neaprūpinate organizmo reikiamomis medžiagomis, patiriate daug streso arba jūsų nervų sistemai reikia palaikymo.“

Kokiais būdais padidinti libido?

Jei manote, kad libido sumažėjimas susijęs su netinkama mityba, ekspertė ragina vartoti reikalingų medžiagų, pvz., cinko.

„Daug cinko turintis maistas, kaip antai jūros gėrybės, raudona mėsa, didina testosterono lygį, – aiškino K. Booker. – Šiuose produktuose gausu mineralų, kurie svarbūs lytinių hormonų gamybai ir skydliaukės funkcijai. Jūros gėrybėse yra jodo, cinko ir seleno, šie mineralai reikalingi skydliaukei; jeigu skydliaukės veikla sulėtėjusi, juntamas energijos stygius, sumažėja libido.“

Kitas jodo šaltinis – jūros dumbliai.

Jūros dumbliai

K. Booker teigimu, norint kokybiškesnio seksualinio gyvenimo, patartina valgyti mažiau stipriai apdorotų maisto produktų, vartoti vertingų baltymų – augalinės ir gyvulinės kilmės, taip pat daržovių, vaisių.

Pasak ekspertės, nepakanka vien vartoti papildus, pirmiausia reikia subalansuoti mitybą.

Nors reikia pradėti nuo mitybos, specialistė pabrėžė – žmonės skirtingi, tad reikia įtraukti ir kitokių būdų, norint transformuoti seksualinį gyvenimą, – pvz., prisiminti kvėpavimo technikas, kai jaučiate stresą.

„Pirmiausia panagrinėčiau, ar tinkamai maitinatės, jūsų racioną turi sudaryti kokybiški gyvulinės ir augalinės kilmės baltymai, dumbliai, daržovės, vaisiai ir prieskoniai. Mažinkite stipriai apdoroto maisto, valgykite visaverčius, aiškius produktus – jokie papildai nepadės, jei prastai maitinatės. Nuo kiekvieno žmogaus priklauso, kas konkrečiai jam padeda išsaugoti aistrą miegamajame. Jei žmogus įsitempęs, vertėtų sąmoningai pakvėpuoti; magnis ramina ir gali padidinti libido“, – teigė K. Booker.

Tad belieka pridurti – galvokite, ką dedate į savo pirkinių krepšelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją