Tarp moters vaikų – nemažas, 10 metų skirtumas. Vyresnėliui – jau 21 metai ir jis kaip tik šiuo metu paliko tėvų namus. Liko mažesnioji sesė, kuri, kaip laidoje juokėsi L. Imbrasienė, iškart panoro užimti laisvą likusį brolio kambarį.

„Mūsų sūnus Mantas – jau suaugęs žmogus, ir nors mes galvojame, kad tas laikas niekada neateis, tavo vaikas suauga ir jį reikia išleisti į pasaulį. Tėvai lieka, o vaikai išeina gyventi savo gyvenimo, – laidoje kalbėjo moteris. – Pas mus dabar ir atsitiko toks momentas – prieš keletą dienų Mantas išsikraustė iš namų gyventi su savo drauge. Kol kas mes nelabai suprantame [šios situacijos], dar nesijaučiame savame lizde palikti vieni, nes turime mažesnę dukrą Saulę.“

Lauros Imbrasienės gyvenimo akimirkos, nuotr. iš asmeninio archyvo

Paprašyta papasakoti apie savo motinystę L. Imbrasienė paatviravo, kad jos patirtys auginant sūnų ir dukrą labai skyrėsi. „Tapusi mama buvau labai reikli ne tik sau, turėjau lūkesčių ir vaikui. Dabar man atrodo, kad mano vaikai augo skirtingai, nes vienokia aš buvau mama 25-erių ir kitokia – 35-erių. Tas amžiaus skirtumas daug keičia, nes per tuos metus mes įgyjame patirties, išmokstame tam tikras pamokas. Saulė auga didesnėje laisvėje, nes dabar aš sau leidžiu daugiau atsipalaiduoti. O su Mantu buvau griežtesnė“, – atviravo ji.

Laura Imbrasienė

Čia pat moteris atskleidė, kad turėjo nelengvą užduotį – auginant vaikus bent šiek tiek atleisti vadeles. Nebuvo lengva, sakė ji, tačiau dabar dėl to džiaugiasi.

„Vienas psichologas man yra pasakęs, kad aš esu kontroliuojanti mama. Jis patarė paleisti vaikus, pasakė, kad be manęs viskas irgi bus gerai. Tada supratau, kad tikrai – kai paleidžiu, nieko nenutinka“, – šypsodamasi kalbėjo L. Imbrasienė.

Laura Imbrasienė su šeima

Daugelis nustemba sužinoję, kad anksčiau iš ekranų pažinota moteris yra įkūrusi du vaikų darželius. Tačiau laidos vedėjai Eglei Kernagytei-Dambrauskei ji pati papasakojo, kad toks verslas nebuvo atsitiktinis – pasirodo, dar dirbdama televizijoje L. Imbrasienė dirbdavo ir su didžiuliais vaikų kolektyvais.

„Baigiau edukologijos magistrantūrą, ir tada mane įtraukė televizija. O kadangi darbas joje – sezoninis, vasaras aš turėdavau laisvas, taigi tuomet dirbdavau vaikų stovyklose. Turėdavau po 200 vaikų per pamainą, man būdavo labai smagu, bet ir pavargdavau nuo tokios atsakomybės. Tada pailsėti grįždavau į televiziją, – prisiminė L. Imbrasienė. – Natūraliai mano kelias pasisuko pradėjus vesti tėvams skirtą laidą „Padėkime augti“. Ten užsibuvau 5 metus, o tada gimė Saulė ir netrukus atsirado darželiai.“

Viso pokalbio su L. Imbrasiene kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.