O bekepdama blynus laidos vedėjai Eglei Kernagytei-Dambrauskei papasakojo apie santykius su jau užaugusiu sūnumi, požiūrį į vaikų auklėjimą bei ypatingas šeimos keliones.

Dabar Irenos ir Žilvino sūnui Vakariui jau 24 m. Mama džiaugiasi, kad pavyko jį užauginti tvirtą nuomonę turinčiu vyru su teisingomis vertybėmis. „Aš labai norėjau, kad jis liktų mūsų draugas, kad būtų savarankiškas ir apsisprendęs jaunuolis, kuris norėtų ką nors veikti, daryti, o ne gulėtų žiūrėdamas į televizorių ar telefoną. Norėjau, kad sūnus būtų veržlus, kad jam gyvenime norėtųsi veiklos. Manau, kad tai yra svarbiausi vyro bruožai, bent aš tokius vertinu, – atviravo dainininkė ir juokdamasi pridūrė: – Dar labai norėjau, kad jis nesimėtytų per panas, nekeistų jų kaip kojinių, na, o dabar jis gana stabilus žmogus.“

Nuo pat mažens muzikantų šeimoje augusiam berniukui tekdavo važinėti į tėvų koncertus, vėliau, jau paaugęs, kai atsirado savų draugų, vykti į koncertus jau nebenorėdavo. Tiesa, dabar jis noriai padeda tėvams naujame – šakočių kepimo versle. „Sūnus mums padeda su marketingu. Jis dabar mokosi ir pats vysto marketingo kompaniją. Tačiau jeigu paklaustumėte, kokia jo specialybė, negalėčiau įvardinti, nes nelabai suprantu“, – juokėsi Irena.

Paklausta patarimo, kaip užauginti vaiką, kad išliktų glaudus tarpusavio ryšys, dainininkė sakė, kad jokio stebuklingo recepto nėra – juk ir kiekviena mama, ir vaikai yra skirtingi. „Vakarį aš stengiausi užauginti ne kaip savo nuosavybę, ne kaip objektą, kuriam galėčiau įsakinėti, ką daryti, o ko ne. Ne. Aš klausydavausi jo nuomonės“, – sakė ji.

Prisiminusi sūnaus vaikystę moteris pasakojo niekada nesugebėdavusi jo auklėti griežtai: „Gal dėl to ir esame geri draugai. Man griežta mama būti niekad nepavykdavo. Aš netgi bartis nemoku. Bandžiau būti griežta, bet visi iš to juokdavosi, net sūnus, kuris tuo metu buvo dar mažas.“

Irena Starošaitė, Eglė Kernagytė

Nors sūnų teko auginti nuolatiniame darbų sūkuryje, tačiau šeimyninės atostogos būdavo šventas dalykas. „Mūsų atostogos būdavo labai smagios. Po visų gruodžio koncertų maratonų mes visi sėsdavome į lėktuvą ir ilgam, kokiam mėnesiui, išskrisdavom į šiltus kraštus. Aš skambindavau į mokyklą ir sakydavau mokytojai: „Supraskite, vaikui labai svarbu būti su tėvais. Mes paimsime su savimi vadovėlius, o jūs mums pasakykite, kiek reikia pasimokyti.“ Norėdavau, kad vaikas būtų su mumis ir visi kartu pailsėtume. Mokytoja visą laiką mus suprasdavo“, – dalijosi laidos viešnia.

Viso pokalbio su garsia dainininke kviečiame klausytis laidoje „Mamų virtuvė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)