Firuzos tėtis – azerbaidžanietis, o mama – lietuvė. Nors gimė čia, ji dalį savo gyvenimo gyveno ir Azerbaidžane, tačiau baigė mokslus ir įkūrė savo verslą čia.

„Azerbaidžane vyrui būtų labai baisu, jei jis taip padarytų. Ten visi vienas kitą pažįsta, ir jeigu sužinotų, kad kažkas apgavo, kažkoks vyras savo moterį išnaudojo finansiškai, ten baisu, gėda didžiausia, etiketė visam gyvenimui. Aš kažkaip galvojau, kad ir Europoje tas pats, ir Lietuvoje. Bet, pasirodo, čia vyrai tokie alfonsai yra, kad čia visai ne gėda iš moters imti“, – sako Firuza.

Moteris grožio versle dirba jau daug metų. O verslumo ją išmokė mama. „Nuo mažens girdėjau, kad moteris turi būti nepriklausoma, pati užsidirbti ir niekada neprašyti pinigų iš vyro“, – patikina pašnekovė, kartu su mylimuoju įkūrusi įmonę, prekiaujančią elektronikos prietaisais grožiui ir dėl kurios likimo dabar abu aiškinasi teismuose.

Firuza Sigrida Abasova

„Jis mane visada skubindavo tuoktis. Tai mes 3 kartus keitėme datą, prašymus tuose santuokos rūmuose.

Jis man išvis sakydavo: tuokiamės dabar, skambiname į santuokų rūmus, tuokiamės dabar. Aš nesupratau niekada to skubėjimo. Taip, sakau, aš suprantu, kad tau čia trečios bus vestuvės. Bet man tai čia bus pirmos, aš noriu ir gražios suknelės, ir drauges pasikviesti, ir tėvus, šeimą. Norėčiau, kad ir mano tėvas netgi atskristų. o jis labai vengdavo mano šeimos“, – apie savo meilės istoriją, pasibaigusią didžiuliais konfliktais ir galiausiai – teismais, pasakoja pašnekovė.

Mes kreipėmės ir į buvusį Firuzos draugą, kuris neigia informaciją, kad šis verslas buvo sukurtas prieš jų pažintį. „Mes kartu, nuo nulio sukūrėme šį verslą, kai jau kelis mėnesius gyvenome kartu. Ir teismas pripažino, kad šis verslas buvo darytas kartu ir jis yra bendras. Aš neturiu teistumo, o didelė dalis kaltinimų yra išgalvoti. Dabar ši moteris šantažuoja mane ir mano buvusią šeimą“, – taip mums sako buvęs Firuzos mylimasis, pažadėjęs papasakoti savo versiją plačiau.

Firuza Sigrida Abasova

„F. Abasova kaltino mane ir minėjo, kad neva patyrė net 300 tūkst. eurų nuostolį. Tačiau turiu pastebėti, kad mūsų pažinties metu jokio verslo ji neturėjo, kaip ir pinigų. Ji ir dabar gyvena iš man negražintų pinigų. Minėtas smulkus verslas buvo sukurtas mūsų abiejų, kaip bendras hobis. Investicijas, aišku, pritraukiau aš.

Ir neneigsiu, dėl savanaudiškų šios moters tikslų ir nekontroliuojamo pinigų troškulio tikrai kilo teisinių ginčų dėl šio smulkaus prekybinio verslo mums išsiskyrus. Tuomet F. Abasovos ieškinyje teismo buvo prašoma priteisti iš manęs 20 561 eurų 60 ct žalos atlyginimą, o ne 300 tūkstančių, kaip ji sako.

Dar liko neišspręsta mano civilinė była prieš F. Abasovą. Kaip jau sakiau anksčiau, pabaigus teisinius ginčus, visą šio ginčo objektu tapusio mano verslo pelną skirsiu labdarai.

Aš tiesiog negalėjau nusileisti ir pasitraukti į šalį neteisybės akivaizdoje, - sako buvęs Firuzos mylimasis, ir teigia, kad ji neturi nei verslo Vokietijoje, nei buto prie Rotušės. - Realybėje iki mūsų pažinties moteris gyveno mažame bendrabučio tipo bute (kambariuke), nors ir netoli senamiesčio, ir visi tai žino. Tiesiog piešiamas nieko bendro su realybe neturintis „dolce vita“ paveikslas, kurio kontekste pilamas purvas ant kitų žmonių, kur siekiama asmeninės naudos balansuojant ties baudžiamosios teisės riba.“

Akivaizdu, kad šioje istorijoje abi pusės turi priešingai kardinalias nuomones, o tiesos greičiausiai teks ieškoti teisme. Tad mes jokiu būdu nesiimame vertinti ir nepalaikome nė vienos pusės. Juk akivaizdu – kad ten, kur meilė ir emocijos, į viską pažvelgti racionaliai ir objektyviai – nelengva. O ar šis pasakojimas – tik užgautos moters ambicijos, ar ji iš tiesų yra nukentėjusioji, palikime nuspręsti teismui.

Dėl ko Firuza įspėja turtingas moteris?

Firuza Sigrida Abasova

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)