„Geri Holivudiniai filmai yra tiesiog didelio biudžeto, gerai padaryti kūriniai. Mūsų vis tiek kiti tikslai yra. Atspindėti problemas, ieškoti naujų raiškos formų. Ieškoti portreto Lietuvos visuomenės, įamžinti. Kad kai mes žiūrėsime filmus, kurie dabar išeina ir gal net nėra baisiai populiarūs, arba kontraversiški. Bet po dešimt metų jie jau bus kaip meno kūriniai paaugę.

Ir kad mes Lietuvoje nesukursime holivudinio filmo, tai yra faktas, bet ne faktas, kad koks nors lietuvių kūrėjas tiesiog neišaugs ir neišvažiuos į Holivudą. Nedarys ten filmo ir mes tada galėsime didžiuotis. Nes tai yra kaip krepšinyje, man atrodo, labai gera analogija. Nes niekas nekalba, kad LKL turi tapti NBA. Vis tiek visi žiūri NBA ir LKL. Ir iš LKL žaidėjas gali paaugti, būti geras ir išvažiuoti į NBA“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovas.

Laurynas ir jo žmona abu kino režisieriai. Pora augina dvejų metukų sūnų Juozą. Laurynas neslepia jei abu dirbtų tik kino režisieriais, išgyventi nebūtų įmanoma. Todėl Laurynas dar dirba operatoriumi ir montažo režisieriumi.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs filmas buvo filmuojamas 17 dienų. Atrodytų, kaip ir nedaug. Tačiau tie, kurie žino, kokios ilgos tos filmavimo pamainos ir kiek daug tenka pasiruošti bei repetuoti iki filmavimo, taip ko gero nepasakytų.

Kino kūrimas neretai yra romantizuojamas, o iš tiesų tai sunkus darbas. Laurynas prisipažįsta kai yra filmuojamas jo kinas, režisierius dirba po 12 valandų. Tačiau ir aktoriai bei visas personalas yra įpratę, kad filmavimo aikštelėje teks praleisti bent 10 valandų. Neretai ir visą naktį.

Laurynas įvardija vieną kino paradoksą. Ne paslaptis, kad tarptautinį pripažinimą pelno ir statulėles gauna sunkesnės formos ir turinio kinas, nagrinėjantis socialines, visuomenines temas. Tačiau lietuviai ne itin tokį kiną mėgsta ir kino teatruose daug mieliau žiūri komedijas ar lengvo žanro nuotaikingus filmus.

Pripažinimą pelniusiame filme veiksmas vyksta Karmėlavoje. Turbūt neveltui juk pirmuosius penkis savo gyvenimo metus režisierius čia augo. Jis neslepia, filmuojant grįžo visi vaikystės prisiminimai, nors miestelis ir labai pasikeitė.

Laurynas sako Lietuvoje konkurencijos nejaučiantis, nes paprasčiausiai nekonkuruoja su tautiečiais menininkais. Vyro ambicijos kur kas didesnės jis svajoja apie pasaulinę šlovę.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją