„Daug kas galvojo, kad čia pelenės istorija. Kad man pasisekė. Čia vyras jai viską padarė, nieko ji nemoka. Aišku, būna ir tokių, kurie sako: išsiskirs, čia nesąmonė. Kaip čia gali būti su kažkokiu turku lietuvė? Po dvejų metų tikrai išsiskirs.

Bet mes jau seniai perėjome dvejų metų slenkstį. Nors aš iš tikrųjų negalvojau gyventi Stambule ir niekada nenorėjau atvažiuoti į Turkiją netgi turistiniais sumetimais. Bet taip išėjo“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja lietuvė.

Svajūnė Gence

35-erių Svajūnė tik iš pažiūros atrodo gražuolė lietuvaitė, kuriai tobula išvaizda galėtų atidaryti daug durų. Tačiau kai ji restorane su aplinkiniais kalba nepriekaištinga turkų kalba, supranti, kad lietuvė išties turėjo įdėti nemažai pastangų, kad prisitaikytų prie vyro kultūros ir Stambule jaustųsi kaip sava.

S. Gence – tikra poliglotė, kalbanti septyniomis kalbomis. Ir užkietėjusi keliautoja, gyvenusi pačiuose įvairiausiuose žemės kampeliuose ir dirbusi, pavyzdžiui, netgi Nikaragvos džiunglėse.

Vienoje prieplaukoje, itin gražiame Stambulo rajone, Svajūnė su Hakanu turi nedidelį savo laivą, tačiau ne taip dažnai gali sau leisti romantiškai paplaukioti ir pažvejoti. Milijoniniame mieste – tempas didžiulis. Sutuoktiniai daug dirba pačių įkurtoje nuosavoje grožio ir estetikos klinikoje, o pacientų iš viso pasaulio turi net metams į priekį.

Svajūnė Gence

Turkams dabar – sudėtingas laikotarpis. Nors mums, trumpam atvykusiems iš Lietuvos, maisto, paslaugų, transporto kainos pasirodė išties mažesnės nei mūsų šalyje, pastaraisiais metais dėl itin didelės infliacijos viskas Turkijoje pabrango.

Dabar Svajūnė ne tik augina sūnų, tačiau ir intensyviai dirba – vadovauja privačiai jų šeimos klinikai ir vysto medicininį turizmą. Idėją kviesti užsieniečius pasidaryti estetines operacijas ir kartu pakeliauti bei pasilsėti padiktavo pati šalis – Turkiją mėgsta turistai iš viso pasaulio, o plastinės chirurgijos paslaugos čia itin aukšto lygio.

Svajūnės ir Hakano sūnus lanko privatų darželį, kuris Stambule kainuoja labai panašiai, kaip ir Lietuvoje – apie 400 eurų per mėnesį. Lietuvė patikina, kad čia privačios ir valstybinės ugdymo įstaigos labai skiriasi, todėl net ir mažesnes pajamas gaunantys tėvai deda visas pastangas ir linkę aukoti didesnę dalį šeimos biudžeto, kad tik vaikas galėtų mokytis geresnėje ugdymo įstaigoje.

Svajūnė Gence

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)