Tačiau visų pirma karštą vasaros dieną Maurizio pasiūlo mums pasivaikščioti po Romą. „Atvykite anksti ryte, nes šiuo metu turistų čia tiek, kad prie populiariausių lankytinų vietų gali tekti brautis alkūnėmis“, – sako italas, pasikvietęs į svečius gyvenimo būdo laidą „Kasdienybės herojai“.

Paklaustas, be ko italai neįsivaizduoja savo patogios ir malonios kasdienybės, Maurizio išvardija labai paprastus ir kone kiekvienam prieinamus dalykus.

„Maistas. Labai svarbus dalykas italams. Vynas, kurio italai paskanauja kasdien. Na ir, žinoma, – kava. Nuo kavos italai pradeda savo dieną ir be jos savo gyvenimo neįsivaizduoja. Dar – saulė, nes ji yra gyvenimas ir sveikata“, – sako italas.

O kaip Romos gyventojai kalba apie savo miestą? Ech, mums, lietuviams, reiktų pasimokyti tos meilės savo kraštui. „Romoje net nebūtina eiti į muziejus. Roma – vienas didelis muziejus po atviru dangumi“, – su pasididžiavimu akyse sako Maurizio. Ir nors šiame mieste gimė ir augo, ir pats vaikštinėdamas gimtojo miesto gatvėmis, vis stabteli ir aikteli nuo šio miesto grožio.

Maurizio Lembo

Maurizio nusiveda mus ir į vieną seniausių kvepalų parduotuvių Romoje. Kaip ir visose Romos parduotuvėse, vietos nedaug, o pirkėjų pilna nuolat, tad kai kuriems iš jų tenka net palaukti lauke.

„Dalį savo vaikystės praleidau savo šeimos, savo tėvo parduotuvėje, esančioje pačioje Romos širdyje. Ją atidarė 1948 iškart po Antrojo pasaulinio karo. Ir kai aš buvau jaunas, po pietų aš parduotuvės gale darydavau namų darbus. O baigęs žaisdavau su mažais kvepalų buteliukais“, – sako M. Lembo.

Maurizio sako negalintis papasakoti graudžios gyvenimo istorijos, kaip pradėjo savo karjerą be cento kišenėje. Neabejoja, kad tuo ir geras šeimos verslo tęstinumas – jo tėvai turėjo sėkmingą kvepalų verslą, kuriame nuo vaikystės dirbo ir Maurizio.

Maurizio Lembo

„Galima sakyti, aš užaugau maišydamas kvapus. Kitas dalykas – buvimas kvepalų pasaulyje man atvėrė kelius ir suteikė daugybę kontaktų, aš galėjau pirkti reikiamas medžiagas, knygas. Matote, prieš 47 metus viskas nebuvo taip paprasta, nes tuo metu kvepalų pasaulis buvo gan uždaras. Italijoje nebuvo mokyklų, kur būtum galėjęs tapti parfumeriu, todėl viską turėjau daryti pats“, – sako vyras.

Rodydamas savo kurtus kvepalus Maurizio pasidžiaugia, kad jo kvepalų, namų kvapų bei automobilių kvapų galima įsigyti ir Lietuvoje.

„Nueikite į vieną ar kitą parduotuvę – dažnai už prekystalio stovės ir tėvas, ir sūnus“, – sako pašnekovas ir patvirtina, kad šeimos verslai Italijoje itin vertinami, todėl paveldimi iš kartos į kartą. Kai kurie pasaulyje žinomi prekių ženklai valdomi jau ketvirtos kartos palikuonių.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.


Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)