„Aš kaip koks žvėris, uždarytas mažame narve, vaikščiojau nuo sienos iki sienos ratais namuose, negalėjau nei valgyti, nei gerti, jaučiausi visiškai beviltiškai“, – pokalbį laidoje „Kasdienybės herojai“ pradeda D. Lupshitzas.

Šį visuomenininką bent jau vilniečiai tikrai puikiai pažįsta. Jam visai neseniai netgi buvo siūloma kandidatuoti į sostinės merus. Tačiau nors ir užaugo Vilniuje, Danielius turi Izraelio pilietybę. Ten jis praleido dvidešimt metų, sukūrė šeimą, su žmona susilaukė trijų sūnų. Tiesa, visai neseniai pora išsiskyrė. Danielius pasirinko gyventi Vilniuje, o izraelietė jo vaikų mama – savo šalyje.

Danielius Lupshitzas

„Aš nesu šventas, koks tai angelas. Visiems būna įtampos. Tačiau su savo buvusia mylimiausia žmona aš esu geruose santykiuose. Labai geruose. Vėlgi, jeigu kalbėtume apie logistiką, aš esu atsiskaitęs į priekį, mes neturime pokalbių, kodėl tu man nepervedei 200 eurų telefonui. Nėra. Mes susitarėme iš pat pradžių. Ji man įvardijo, kiek ko reikia, kad ji jaustųsi gerai finansine prasme“, – darnių santykių po skyrybų priežastis įvardija pašnekovas. Jųdviejų vaikai liko gyventi su mama.

Todėl kai daugiau nei prieš savaitę „Hamas“ teroristai užpuolė Izraelį, jo trys paaugliai sūnūs atsidūrė itin pavojingoje situacijoje.

Danielius Lupshitzas

„Bet tai mano sūnūs, aš už juos esu atsakingas, už jų gerovę, už jų išsilavinimą, už jų saugumą. Todėl kai prasidėjo jau labai intensyvūs mūšiai, tapo itin nesaugu. Supraskite, Izraelis yra labai nedidelis, tris kartus mažesnis už Lietuvą pagal plotą“, – paaiškina vyras.

O ten, kur yra D. Lupshitzų šeimos namai, kur gyvena jo trys sūnūs ir dabar jau buvusi žmona, buvo itin pavojinga likti.

Beje, Danielius yra seržantas. Jis 13 metų tarnavo Izraelio gynybos pajėgose, greito reagavimo antiteroristiniame padalinyje. Dalyvavo 4 operacijose ir du kartus buvo apdovanotas. Tačiau aktyvi tarnyba Izraelyje tęsiama iki 40-ies. O dabar, būdamas jau 45-erių, Danielius yra demobilizavęsis, todėl negali atvykti į Izraelį ir prašytis tarnauti.

Danielius Lupshitzas

„Kai šalyje buvo paskelbta karo padėtis, oro erdvė buvo uždaryta, sienos – taip pat, į šalį patekti ir išvykti yra sudėtinga“, – sako Danielius.

Jausdamasis beviltiškai Danielius paskambino vienam žinomam Lietuvos verslininkui ir paprašė pagalbos.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)