Tačiau šiandien Patrikas gyvena ant lagaminų ir yra pasiruošęs skristi į Izraelį, kada tik atsiras galimybė ir tinkamas skrydis – dabar patekti į šią šalį labai sunku. Laidoje „Kasdienybės herojai“ paklaustas, ar nebijo žūti, Patrikas net pašoka nuo kėdės: „Jūs nejuokaukit, aš jau praėjau vieną karą, čia net nėra jokių klausimų.

Kaip aš galiu jaustis gerai čia, jeigu mano visi artimieji yra ten, prie Gazos ruožo, tai nejaugi aš net negaliu atskristi į šalį?“

Patrikas Ribas patikina negalintis šiomis dienomis dirbti – niekaip neišeina susikaupti. Jis jau turi kišenėje pasiruošęs trisdešimt tūkstančių eurų, kuriuos vešis į Izraelį ir už juos pirks žmonėms maisto ir kitų būtiniausių prekių. Ypač po to, kai gavo vaizdo įrašą, kaip „Hamas“ teroristai jo draugą tiesiog suvarpo kulkomis.

Karas Izraelyje

P. Ribas gimė Lietuvoje, gyventi į Izraelį su šeima išvyko penkerių, ten užaugo ir į Lietuvą sugrįžo ne taip seniai – prieš šešerius metus. Čia jam puikiai sekasi, ir ne tik verslų kūrimas. Jei ne siaubingi įvykiai Izraelyje, su Patriku šiandien norėtųsi pasikalbėti apie jo išties itin sėkmingai besiklostantį gyvenimą.

Patrikas jau yra mūsų laidoje pasakojęs, kad jo mama jį su broliu Izraelyje užaugino viena. Šeima gyveno gan skurdžiai, tad Patrikas dirbti pradėjo dvylikos. Tačiau šiandien jis visai nesigėdija savo praeities ir netgi sako – jo bendraamžiai iš turtingų šeimų toli gražu tiek nepasiekė, kiek jis.

Jis sako, kad nelengva vaikystė Izraelyje ir dveji metai Izraelio kariuomenėje yra pagrindinės priežastys, paskatinusios jį drąsiai kurti verslus ir nebijoti rizikuoti.

Patrikas Ribas

Vyras atliko karinę tarnybą Gazos ruože, pasienio kontrolės punkte. Kaip jis sako, karščiausioje linijoje, kurioje esi nuolatiniame pavojuje. Keltis švintant saulei, po 50 kilometrų eiti per dykumą su sunkiausiomis kuprinėmis. O naktimis eiti į žvalgybas, sėdėti bunkeriuose. O prieš savaitę visi ten budėję kariai buvo nužudyti arba paimti į nelaisvę.

Itin daug keliaujantis ir juvelyrika visame pasaulyje prekiaujantis Patrikas sako dar nematęs tokios vieningos tautos kaip Izraelio žmonės. Arabams užpuolus Izraelį, per savaitę iš viso pasaulio pilni lėktuvai sugrįžo į tėvynę, ir šiuo metu kariauti pasiruošusių žydų yra jau beveik pusę milijono.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)