„Šitie tikrai jau garbaus amžiaus žmonės norėjo pataisyti kažkiek situaciją Lietuvoje ir parodyti, kad ir vienos lyties meilės istorija gali būti graži. Nes jie kartu yra 52 metus. Jie paaukojo savo privatumą, jaučiasi nesaugiai, nes mes žinome, kokia didelė visuomenės dalis nedideliame miestelyje turi neigiamą požiūrį“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Laura.

MO muziejus, gyva muzika, beveik 100 svečių – visi, kas prisidėjo prie šių vestuvių, tą darė neatlygintinai, tiesiog palaikydami jaunavedžius, kartu gyvenančius jau daugiau nei 50 metų. 85-erių Albinas ir 70-erių Vitalijus visą gyvenimą apsimetinėjo tėvu ir sūnumi, bijodami prisipažinti net kaimynams, kad yra pora.

„O jų meilės istorija yra nuostabi. Aš, aišku, nuvažiavau susipažinti su jais asmeniškai.

Albino ir Vitalijaus vestuvės

Jie laikosi už rankų, apsikabina per petį. Vienas iš jų yra beveik 86 metų, jau tikrai ne pirmos jaunystės, nelaksto kaip vijurkas. Tačiau sako vienas kitam – aš rūpinsiuosi tavimi visada, tai yra labai gražu“, – neabejoja laidos herojė.

O mintimis grįžusi prie savo pačios neseniai vos per parą suorganizuotų vestuvių Kambodžoje gerai pagalvojusi Laura įvardija tik vieną dalyką, kurio galbūt trūko jų spontaniškoje neplanuotoje šventėje. Tai gyvos muzikos, kuri išties priduoda šventiškumo.

Albino ir Vitalijaus vestuvės

„Tose vestuvėse, kurias aš organizuoju, žmonės labai didelį dėmesį skiria detalėms – derina pakvietimų šriftus, skaičiuoja gėles, kiek vazoje turi būti. O tą dieną tai yra tokie nereikšmingi dalykai.

Mes vakarienę valgėme ant jūros kranto, prie žvakių. Buvo taip tamsu, kad net nesimatė patiekalų, galėjo mums patiekti bet ką. Bet nuotaika nuo to nenukentėjo“, – prisimena ji.

Tačiau dideles vestuves Italijoje Laura su Eimantu artimiesiems vis tiek turėjo pažadėti. Laura sako norinti tiesiog itališkos gardžios vakarienės, galbūt su šokiais, bet tikrai ne iki paryčių. „Neketinu savęs prievartauti, be to, esu pastebėjusi, kad vestuvės išties trumpėja“, – sako Laura.

Laura Vagonė

„Pamatę nuotraukas, draugai man prirašė žinučių net su keiksmažodžiais įvairiais, nesakysiu, kurie, jie patys žino. Buvo klausimų, ką čia reiškia, kodėl šventė be jų?“ – šypsodamasi apie savo vestuves kelionės metu pasakoja vestuvių planuotoja.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.