Tačiau pažintis su Marku Lučinu pakeitė lietuvio karjerą. Garsiojo esto sukurta fenotipologijos metodika tapo Giedriaus naujosios profesijos ašimi. „Pagal žmogaus bruožus ne nuspėjame jo būdo savybes, o identifikuojame. Kai žinai metodikos subtilybes, nereikia nieko spėlioti, viskas tampa labai aišku“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovas.

Fenotipologas tikina, kad jei viešai pasakytų viską, ką mato žinomų žmonių veiduose, ne vienas greičiausiai paduotų jį į teismą. Giedrius mato daug – kiek žmogus avantiūristas, kiek linkęs meluoti, nusikalsti, kokia tikimybė, kad šis žmogus apgaus kitus.

 Giedrius Švetkauskas

„Iškart matosi, kas vogs, kas nevogs, santykiuose kas ką išduos, kas ką išdurs. Bet tokių dalykų aš nepasakoju“, – sako jis. Giedrius ir kitiems pataria paisyti savo intuicijos. Ir nenuleisti rankų, jei norimų tikslų pasiekti nepavyksta greitai. Pašnekovas atkreipia dėmesį, kad tapti bet kokios srities tikru profesionalu trunka apie dešimt metų. Tad neretai mes tiesiog per greitai pasiduodame.

Bet ar žmogus visada jaučia natūraliai, kuriose srityse jis gali pasiekti daugiausia?

Stano

Fenotipologijos metodikos autorius yra lietuviams puikiai žinomas estas Markas ir mūsų pašnekovas – puikūs bičiuliai ir kolegos, lietuvis patikina itin daug visko išmokęs iš garsiojo esto.

„Jei esate dizaineriai, menininkai ar bet kokios srities konsultantai, ir aplinkiniai jūsų prašo nemokamų paslaugų bei patarimų, susidorokite su savo kompleksais ir supraskite, kad informacija irgi kainuoja, tad vertinkite savo talentą ir už dyką jo nešvaistykite“, – sako pašnekovas.

„Kuo mažiau žinai apie žmogų, tuo geriau jį analizuoti“, – sako Giedrius ir patikina visiškai nesidomintis pramogų pasauliu. Todėl mes būtent keletą šou žvaigždžių nuotraukų ir parodysime.

Taigi, Laurynas Suodaitis, išgarsėjęs kaip Viktorijos Siegel mylimasis. O po šeimyninės santykių krizės ir skandalų, tapęs dar ir sėkmingu nuomonės formuotoju.

Laurynas Suodaitis

Toliau laidoje parodysime vienos pačių populiariausių nuomonės formuotojų – Karolinos Meschino nuotrauką. O ką jis mato Katažinos Zvonkuvienės, Stano ir Arūno Valinsko nuotraukose?

Giedrius patikina dabar intensyviai besiruošiantis gegužės gale įvyksiančiai konferencijai „Login“, kur skaitys pranešimą.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.