„Tos šalys, kurios gyvena dabar iš turizmo, jos tiesiog slepia duomenis ir nepasako tikrosios situacijos“, – sako Žilvinas ir detaliai pasakoja, kokia panika kilusi Azijoje, kaip ištuštėjo prabangūs kurortai, ir kokių ekstremalių priemonių imasi turtingi kraštai – Honkongas ir Singapūras.

Į Lietuvą sugrįžęs Žilvinas Grigaitis atrodo įdegęs ir pailsėjęs, tačiau prisipažįsta ką tik pasidaręs kraujo tyrimus dėl koronaviruso, nes kitaip net rankos pažįstamas gatvėje nepaspaustų, išgirdęs kiek šalių Žilvinas ką tik apkeliavo.

49-erių Žilvinas bent pusę savo gyvenimo praleidžia užsienyje. O ir dabar jis pusantro mėnesio praleido svetur – sausio pradžioje Žilvinas išvyko į Australiją – aplankyti žmonos Elle ir sutvarkyti verslo reikalus. Kadangi į šią tolimą šalį lietuvis dažniausiai keliauja per Aziją, Žilvinas buvo suplanavęs šiek tiek ir pailsėti prabangiuose kurortuose, bei plaukti išskirtiniu kruizu iš Singapūro. Žilvinas lankėsi Malaizijoje, Indonezijoje, Honkonge ir Singapūre. Šalyse, kuriose itin plinta virusas ir vyrauja didžiulė panika.

„Aš nuostolių nepatyriau. Morališkai ir tokios stresinės būsenos buvo daug, nes reikėjo labai stipriai pagalvoti, ką reikės daryti. Mane nustebino, kad žmonės tiesiog uždūsta. Temperatūra, kosulys, o paskui tiesiog tu uždūsti“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako žinomas vyras.

„Pagalvojau, kad jei man kažkas atsitiks per tą savaitę būnant Indonezijoj, tai aš negalėsiu grįžti atgal. O grįžtant į Singapūrą, tave 3 kartus skanuoja. Yra televizoriai, ir tu matai pats temperatūrą“, – sako Žilvinas.

Koronavirusu jau užsikrėtė 81 tūkstantis žmonių, ir mirė 2700 sergančiųjų. Nors daugiausiai sergančiųjų Kinijoje ir kitose Azijos šalyse, visai neseniai ši liga pradėjo plisti ir Europoje. Lietuviai jau šluoja iš lentynų ilgo galiojimo prekes, o švietimo įstaigose ir darbo vietose nepageidaujami iš Italijos ar Azijos šalių grįžę lietuviai.

Žilvinas džiaugiasi, kad prabangūs viešbučiai ir avialinijos sutinka pakeisti kelionių datas, tad nors jis ir turėjo ilgos kelionės metu atšaukti ne vieną skrydį, finansiškai dėl to niekaip nenukentėjo.

Tačiau Žilvinas neslepia – iš turizmo gyvenančios Azijos šalys patiria didžiulius nuostolius dėl šios epidemijos, todėl Žilvinas įsitikinęs, kad jos gali sąmoningai slėpti tikruosius užsikrėtusiųjų skaičius, kad neatbaidytų paskutinių turistų, nes kurortai ir taip atrodo kaip niekad ištuštėję.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)