„Autosporto ekologišku tikrai nepavadinsi. Juk kiekvienam lenktynininkui per varžybas tenka sunaudoti po 20 ar 30 padangų. Bet ko gi nepadarysi dėl geros emocijos, – laidoje „Kasdienybės herojai“ šypsodamasis sako pašnekovas. – Pavyzdžiui, „Lamborghini“ viena padanga kainuoja 540 eurų.“

Danas – kirgizo ir lietuvės atžala. Jo tėvas į Vilnių atvyko beveik prieš 40 metų, oro uoste dirbti aviacijos techniku.

Danas niekada nenorėjo apsigyventi tėvo gimtinėje, tačiau sujungti šias dvi šalis noras buvo nuo vaikystės. Taip, po kelerių metų pastangų, jis tapo Kirgizijos garbės konsulu Lietuvoje.

Jei paklaustumėte Dano, kaip sukurti sėkmingą verslą, dėl kurio galėtum užsiimti itin brangiais hobiais ir gyventi nesukant galvos apie pinigus, jis visų pirma primintų savo istoriją, kuri gana klasikinė – būdamas dešimtoje klasėje jis pradėjo pjauti žolę prie šviestuvų salono, vėliau ten įsidarbino. Tada su draugais įkūrė įmonę, kol galiausiai pribrendo dirbti savarankiškai. O kai uždirbi pakankamai, atsiranda noras save realizuoti ir kitose srityse. Danui tai tapo lenktynės.

Danas Azikejev

„Bet vis dėlto, kirgizams šeima, o ne darbas, yra numeris vienas“, – patikina pašnekovas.

O su žmona Danas kartu ir namuose, ir darbuose. Dvi atžalas auginanti pora viską daro kartu. Tačiau jis sako iš tėvo giminių kirgizų išmokęs, kad niekada nevalia apleisti ir draugų.

Danas Azikejev

O ko reikia sėkmingam verslininkui? Tris universitetų diplomus turintis Danas patikina, kad svarbiausi vis dėlto ne jie.

Danas neslepia – šie metai verslams – nelengvi. Sunkiausia, pastebi pašnekovas, mažiems verslams – jie greičiausiai pajunta ekonominių krizių pasekmes.

Danas Azikejev

O kartais nereikia nė lenktynių – net treniruočių metu viena neatsakinga klaida kartais kainuoja nei daug nei mažai – 50 tūkst. eurų.

Ir Danas laidoje papasakos, kokia tai buvo klaida, dėl kurios su kitu lenktynininku net tenka susitikti teismuose.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.