Donatas šiandien pakviečia mus į pačioje Vilniaus širdyje, visai netoli Rotušės, įsikūrusius du jo barus. Vyras patikina, kad jau daugelį metų sukasi viename kvadratiniame kilometre čia pat senamiestyje gyvena ir kiekvieną vakarą dirba viename iš šių barų.

Viskas, kas čia yra, įrengta jo paties rankomis. Ir nėra nė vieno pirkto naujo daikto. Donatas patikina tai svarbi jo gyvenimiškos filosofijos dalis.

„Aš tikriausiai esu vienas iš tų nedaugelio vyrų, kurie gali sau leisti atrodyti taip, kaip jie nori. Bet aš gyvenu savo natūralų gyvenimą“.

Ši Donato apranga vadinama stimpanko stiliumi. Vyras patikina, kad tai toli gražu ne tik drabužiai, bet ir knygos, vartojimo atsisakymas.

Visiška gyvenimo laisvė nuo aplinkos nuomonės, įprasto darbo grafiko ir stereotipų tokia 48-erių Donato gyvenimo filosofija.

„Aš darboholikas, aš dirbu kiekvieną dieną. Ir aš laikau save laimingu žmogumi. Tiesiog man nerūpi metai. Man nerūpi kuris yra mėnuo, ar kuri yra savaitės diena.

Aš susikūriau sau gyvenimą tokį, kad aš nuo nieko nepriklausau, išskyrus mokesčius ir valstybines prievoles. Nieko nėra virš manęs, nieko nėra po manimi. Man žmonės yra lygūs. Ir aš susikūriau sau tiesiog tokį gyvenimą, kad aš galėčiau gyventi laisvai, turėdamas savo poreikių. Arba juos galiu įgyvendinti, arba ne. Ir tuo pačiu kitiems žmonėms padėti dar šiek tiek“, – sako vyras.

Donatas šiandien neslepia noras išsiskirti ir atrodyti originaliai atsirado dar vaikystėje, iš visiško nepritekliaus. Kai prieš pasiturinčius klasiokus negalėjai pasipuikuoti niekuo, tik originalumu.

Donatas užaugo tik su mama. Pedagogei vienai išlaikyti šeimą buvo sunku, tad Donatas patikina anksti suaugęs, pradėjęs dirbti, kad tik mamai būtų lengviau.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją