Tačiau jūsų laukia gera žinia: kad ir kaip tai erzintų, sapnuoti buvusį mylimąjį nėra blogai, rašo womenshealthmag.com.

Naktinėse fantazijose (arba košmaruose) pasirodanti kviestinė senos aistros žvaigždė yra iš jūsų pasąmonės atklydęs prisiminimas apie bendro pobūdžio jausmus, kuriuos nukišote į visokio šlamšto skyrių ir prie kurių turėtumėte sugrįžti. Paprastai buvęs mylimasis sapnuose pasirodo „dėl nebaigtų reikalų“, sako Kalifornijos valstybinio universiteto Dominges Hilse profesorė, klinikinė psichologė ir knygos „Love Demystified“ autorė, daktarė Beverly Palmer.

Filadelfijoje dirbanti psichologė, besispecializuojanti sapnų ir santykių analizės srityje, Marion Rudin Frank taip pat sakė: „Sapnai NIEKADA nebūna atsitiktiniai. Kiekvieną sapną sudaro junginiai iš to, ką patyrėte realybėje, todėl jis turi daugybę reikšmių.“

Štai dažniausi pasitaikantys sapnai su buvusiais mylimaisiais, ir ką jie, anot psichologų ir sapnų analitikų, galėtų reikšti:

1. Jei jūsų buvusysis atsitiktinai sušmėžuoja sapne...
Ši iš pirmo žvilgsnio košmariška situacija gali kilti dėl to, kad kažkas nereikšmingo jums apie jį priminė. Tai nebūtinai turėjo būti romantiškas ar pozityvus įvykis, bet jis tiesiog sužadino jausmus, kurie savo ruožtu sugeneravo sapną. M. R. Frank teigimu, kartais užtenka tik kvepalų dvelktelėjimo ar pabendravimo su žmogumi, kuris kažkuo primena jūsų buvusįjį, kad pastarasis pasirodytų jūsų sapne. Nors pačiame sapne jis gali nieko svarbaus nenuveikti, pakanka smulkmenos, su kuria susidūrėte dieną, kad naktį jums miegant išsiskleistų snaudžiantys prisiminimai.

2. Jei sapnuojate, kad baratės su buvusiuoju...
Jei šiuo metu esate užmezgusi naujus santykius, gali būti, kad jie ir padarė didžiausią įtaką tokiam sapnui. Jei susapnavote, kad ginčijatės su buvusiu mylimuoju, tai gali reikšti, kad šiek tiek reikėtų padirbėti su jūsų dabartiniais santykiais. Veikiausiai juose yra kokių nors duobių, kurias reikėtų užlyginti, pavyzdžiui, jaučiate kaltę dėl melo, kurį jam pasakėte.

3. Jei sapnuojate, kad buvęs mylimasis jus išdavė...
Tikriausiai jus supykdė kiti žmonės, todėl neigiamus jausmus susiejote su savo buvusiuoju, sako M. R. Frank.

Tarkime, jūsų bendradarbis prisiėmė nuopelnus už jūsų darbą su kokiu nors projektu. Nors tą akimirką jūs šio poelgio nesureikšminote, vėliau susapnavote savo buvusįjį, nes jis jūsų pasąmonei geriausiai simbolizuoja išdavystės jausmus. Taigi, buvusio mylimojo sapnavimas buvo jūsų proto būdas susitaikyti su tais jausmais, kuriuos anksčiau tą dieną nustūmėte į šalį.

4. Jei sapnuojate, kad vėl atnaujinote santykius su buvusiuoju...
Prisimenate, kai profesionalai sakė, kad buvusio partnerio sapnavimas nebūtinai reiškia, kad norite vėl būti kartu su juo? Deja, kartais sapnai, kad susitaikėte su buvusiu mylimuoju, gali reikšti, jog jo pasiilgote, ar bent tai, kad dabartiniam jūsų partneriui trūksta kai kurių savybių, kurias turėjo jūsų buvusysis ir kurios jums patiko.

5. Jei susapnavote erotinį sapną su buvusiuoju...
Pasak M. R. Frank, tai paprasčiausiai rodo, kad jums gyvenime trūksta intymių ryšių. Tai nebūtinai reiškia dažnesnį intymumą su dabartiniu partneriu – jums taip pat gali trūkti emocinio artumo su šeima ar draugais. Taip, toks sapnas gali neturėti nieko bendra su seksu! Tai gali būti tiesiog emocinio artumo troškimas.

6. Jei susapnavote, kad su buvusiuoju susilaukėte vaikų...
Neišsigąskite. Vaikai simbolizuoja kūrybiškumą ir idėjų augimą, sako daktaras Gary Toubas, diplomuotas Jungo analitikas, kuris specializuojasi sapnų aiškinimo srityje ir dirba Kolorado C. G. Jungo instituto vyresniuoju analitiku.
Galėjote susapnuoti vaikus nuo buvusiojo tik dėl to, kad džiaugiatės projektu, kurį ką tik pristatėte darbe, arba įvykdėte kitą šaunų kūrybinį sumanymą. Tai nebūtinai atspindi kokį nors giliai įsišaknijusį troškimą susilaukti su buvusiu partneriu vaikų.

7. Jei sapnuojate, kad gyvenate su savo buvusiuoju...
Įsidėmėkite: tai tikrai dažnai pasitaikantis sapnas, tačiau jis taip pat yra vienas iš asmeniškiausių, pažymi G. Toubas.

Iš esmės toks sapnas rodo, kad viskas, ką jums reiškė buvęs mylimasis (saugumas, skausmas, liūdesys, baimė, šiluma), tebėra jumyse gyva. Taigi, jei sapnavote, kad „sumetėte savo skudurus“, tai įvyko greičiausiai dėl to, kad prieš užmiegant buvo užkliudyta viena iš šių emocijų.

8. Jei sapnavote, kad jūsų buvusysis susirado naują mylimąją...
Pirmiausia pabandykite išsiaiškinti, kokią emociją sapne jums sukėlė ši patirtis – tiesą sakant, taip turėtumėte daryti visų sapnų atveju. Tai nebūtinai turi būti neigiama emocija. Galbūt gyvenate toliau ir džiaugiatės nauja pora, o galbūt tai buvo dirgiklis, sužadinęs liūdesio ir atstūmimo jausmą, sakė sapnų analitikas, Konkordijos universiteto dėstytojas ir knygos „Have A Great Dream“ autorius Layne`as Dalfenas.

Galbūt kažkas kitas jūsų gyvenime privertė jus pajusti tokį patį atstūmimo jausmą, kokį jautėte išsiskyrimo metu, spėliojo jis.

9. Jei sapnuojate, kad atstumiate savo buvusįjį
Galbūt siekiate susigrąžinti dalį galios į savo gyvenimą. Tai gali būti susiję su jūsų meilės sfera ar karjera, tačiau bet kuriuo atveju tai reiškia, kad norite kontroliuoti situaciją – ir galbūt šiuo momentu negalite to daryti.

10. Jei sapnuojate, kad išsiskiriate su savo buvusiuoju...
Štai dar vienas atsakymas, kuris jums gali nepatikti: veikiausiai dar nesate visiškai pagijusi. Galbūt jums dar reikia padėti galutinį tašką, kurio nebuvo po pirmojo išsiskyrimo. Arba galbūt panašios pabaigos siekiate kitoje savo gyvenimo srityje. Jūsų sapno „aš“ gali jums kuždėti, kad atėjo laikas mesti dabartinį darbą, nutraukti kažkokius reikalus arba net paklausti savęs, ar ne laikas užtrenkti duris tam tikrai draugystei.

Taigi... ką dabar daryti?

Sapnai apie buvusį mylimąjį (kad ir kokie nemalonūs jie būtų) gali reikšti begalę skirtingų dalykų, todėl, kad ir ką bedarytumėte, nenurašykite jų, ragina M. R. Frank. Tai galimybė kai ką apie save sužinoti ir, galiausiai, augti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)